L’Ajuntament instal·la gàbies per capturar coloms en un edifici en estat d’abandonament

Comparteix

D’aquesta manera es vol reduir la població d’aquestes aus, evitar el malestar dels veïns i la propagació de possibles malalties.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha instal·lat gàbies per capturar coloms en un edifici en mal estat situat entre el carrer nou i el carrer Maestro Caballero, després de les queixes veïnals per l’acumulació d’aquestes aus i els excrements que generen.

Tot i que es van protegir les finestres i entrades a l’habitatge amb teles metàl·liques, aquestes ja estan en mal estat i els coloms poden accedir amb facilitat, fet que ha comportat l’acumulació d’aquestes aus, que aprofiten la seva protecció per posar els nius i criar, convertint l’indret en un niu de porqueria.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, utilitzant un procediment totalment validat pel Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha instal·lat dues gàbies, una al primer pis i una altra al segon, amb l’objectiu de capturar el màxim de coloms possibles. D’aquesta manera es vol reduir la població d’aquestes aus, evitar el malestar dels veïns i la propagació de possibles malalties.

Aquestes aus posteriorment seran lliurades a l’aeroport de Reus, que a la vegada les fa servir per mantenir els rapinyaires que utilitzen per controlar les zones de vol d’aus que poden interferir en el tràfic aeri.

Comparteix