L’Ajuntament renova el permís de pràctiques de vol amb drons a l’Aeroclub Reus

Comparteix

Per a la utilització d’aquests aparells són necessaris alguns requisits imprescindibles, tals com una titulació adequada, plans de vol, normatives de seguretat, assegurances de responsabilitat i notificacions d’activitat a les autoritats.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha renovat recentment per un període d’un any el permís a l’Aeroclub Reus per a utilitzar un espai de pràctiques de vol amb drons al terme municipal de la localitat. Per fer volar aquest tipus de naus no tripulades és necessari complir amb una estricta legislació i normativa de seguretat.

El vol de drons o aeronaus no tripulades està regulat per una estricta normativa que emana de l’OACI (Aviació Civil Internacional) i de l’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria). Aprofitant la renovació d’aquest acord, tant l’Ajuntament com l’Aeroclub Reus han volgut informar i conscienciar als ciutadans sobre l’ús no controlat d’aquests aparells.

Els drons van arribar a tenir una gran popularitat com a joguines i compten amb un gran nombre d’aficionats, però, tal com ha passat amb altres aparells com les pocket bikes o els patinets elèctrics, s’han comprovat les seves repercussions sobre les persones, col·lectius i en alguns casos el medi ambient, que han obligat a regular-ne l’ús.

Rodrigo Teba, caporal de la policia local de l’Ametlla de Mar explica quin tipus de riscos es poden generar amb la utilització dels drons o naus no tripulades.

Per a la utilització d’aquests aparells són necessaris alguns requisits imprescindibles, tals com una titulació adequada, plans de vol, normatives de seguretat, assegurances de responsabilitat i notificacions d’activitat a les autoritats, que tal com explica Òscar Villar, instructor de vol de l’Aeroclub Reus, necessiten una formació i tramitació legal.

A l’acte de renovació del permís va assistir l’alcaldessa Eva del Amo i el regidor Madeo Comes per part de l’Ajuntament, i Enric Morralla i Òscar Villar, president i instructor de vol de l’Aeroclub Reus.

Comparteix