Progat vol conscienciar de la necessitat d’esterilitzar els gats de carrer

Comparteix

A més de la conscienciació ciutadana, Progat demana ajut per comprar pinso per alimentar els gats.

L’associació Progat de l’Ametlla de Mar ha fet una crida ciutadana a col·laborar en l’alimentació i esterilització de les diverses colònies de gats de la població, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions.

Des de Progat, entitat que va començar la seva activitat el juny de 2020, s’ha estat fent una important tasca social d’esterilització i alimentació de la població de gats existents a l’Ametlla de Mar. Actualment, la situació de les colònies de gats existents ha millorat molt respecte a anys anteriors i tot i que manca conscienciació social, s’han pogut controlar colònies nombroses que habiten a la zona del far i al varador del port pesquer. Rosa Rebull és membre de Progat l’Ametlla.

Encara queda feina per fer, sobretot en colònies d’urbanitzacions com Tres Cales, Calafat o Sant Jordi. La dificultat més rellevant arriba en època estival i durant els períodes de cria, ja que s’han d’esterilitzar les mares i s’ha de buscar una casa d’acollida pels cadells fins que se’ls pot trobar una adopció.

A més de la conscienciació ciutadana, Progat demana ajut per comprar pinso per alimentar els gats, puix que amb l’ajut que els dona l’Ajuntament no en tenen suficient. A més també busquen poder aconseguir un refugi per atendre els gats malalts o abandonats.

Quant a les cases d’acollida, Progat es fa càrrec de les despeses de menjar, vacunar i desparasitar els cadells i un cop donats en adopció, són els nous propietaris que se n’han de fer càrrec de l’esterilització obligatòria que ve marcada per la llei.

Comparteix