Formació en primers auxilis a professorat i alumnes dels centres educatius

Comparteix

Finalitzada la formació als centres educatius i departaments municipals, l’Ajuntament té la intenció d’oferir alguns tipus d’accions formatives a altres col·lectius, com ara associacions de veïns que així ho desitgin.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar a través del Servei d’Emergència Municipal (SUM) i amb la col·laboració del Centre d’Atenció Primària de la localitat, posarà en marxa a partir d’aquest mes de novembre diverses accions formatives en primers auxilis als centres educatius i públics de la població.

Els primers a rebre la formació de primers auxilis seran els professors de l’Institut Candelera el pròxim dia 8 de novembre i a continuació durant tot el mes, es formarà als alumnes.

Les accions formatives aniran a càrrec de la infermera de referència dels centres educatius al CAP, les infermeres del SUM i la mateixa regidora de Salut en qualitat d’infermera i ensenyaran com fer una reanimació cardiopulmonar correctament, la maniobra d’Heimlich en cas d’ennuegament i altres accions d’atenció immediata en altres tipus d’accidents com ara ferides, fractures o hemorràgies.

El mateix que es farà a l’institut, posteriorment també es farà a la Llar d’Infants Xerinola i l’Escola Sant Jordi, amb l’afegit que a l’escola disposen d’un desfibril·lador DEA, per la qual cosa, també es faran pràctiques de com s’ha d’utilitzar i en quins casos. En aquest cas, la formació només serà impartida per infermeres i tècnics del SUM. Ma José Castellano, és regidora de Salut de l’Ajuntament.

Un cop finalitzada la formació als centres educatius i després d’haver fet un sondeig entre el personal dels diversos departaments municipals, s’impartirà formació en 1rs auxilis i utilització del DEA entre els treballadors municipals, ja que en alguns edificis i equipaments municipals es disposa de desfibril·ladors.

Menció a part mereix el cos de la Policia Local, el qual rebrà una formació més exhaustiva, donat que els agents d’aquest cos són sempre els primers a arribar al lloc de les emergències i en molts casos, han de col·laborar estretament amb els tècnics i infermeres del SUM en l’atenció de víctimes d’accidents, siguin domèstics o de trànsit o altres emergències.

Finalitzada la formació als centres educatius i departaments municipals, l’Ajuntament té la intenció d’oferir alguns tipus d’accions formatives a altres col·lectius, com ara associacions de veïns que així ho desitgin.

L’objectiu de l’Ajuntament, és tenir al nombre més gran d’habitants possible, formats en primers auxilis perquè en cas d’emergència tothom sàpiga què ha de fer, com ha de donar la primera assistència, com activar els serveis professionals, i sobretot el què no s’ha de fer, que de vegades és més important encara per evitar mals majors en la víctima.

Comparteix