L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar emprendrà la renovació del clavegueram del carrer Major i plaça del Canó

Comparteix

La setmana vinent hi ha previst un canvi d’equipament i modificació d’arquetes i tapes a l’estació de bombament de la plaça del Canó.

L’Ajuntament calero afrontarà durant els pròxims dies una actuació llargament reivindicada i alhora necessària al carrer Major i l’àmbit de la plaça del Canó, que consistirà en la renovació del clavegueram i xarxa d’abastament.

Es tracta d’una sèrie d’actuacions encarades a resoldre l’escenari d’urgència que presenta la situació de la xarxa de clavegueram a la zona del carrer Major i l’àmbit de la plaça del Canó, davant la degradació de les conduccions, en diversos punts de fibrociment, detectades en aquest indret. Aquestes deficiències provocaven des de feia temps, els taponaments de la xarxa de clavegueram i els sobreeiximents al carrer, arquetes de connexions d’habitatges i instal·lacions interiors d’habitatges.

A més s’aprofitarà per preparar la connexió al clavegueram de la zona de restaurants que hi ha en el tram final de la carretera del Port, el Centre d’Interpretació de la Pesca i els futurs establiments que es puguin ubicar a la zona portuària, actualment amb molts problemes de connexió amb el sistema de bombament que envia les aigües residuals des de la plaça del Canó fins a la depuradora. Xavier de la Fuente és el regidor de Planificació Estratègica de l’Ajuntament.

En concret, es durà a terme la renovació d’aproximadament 260 metres lineals de canonada de xarxa de clavegueram i 100 metres de canonada de la xarxa d’abastament d’aigua potable.

La previsió és que l’obra estigui molt avançada a finals de novembre o a abans del pont de desembre, evitant així afectacions durant aquest període d’afluència de visitants a la població, entre els establiments de restauració de la zona. El pressupost de l’actuació és de 174.065,74 €.

Per altra banda, la setmana vinent hi ha previst un canvi d’equipament i modificació d’arquetes i tapes a l’estació de bombament de la plaça del Canó. Es tracta d’una obra que la realitza l’empresa Acciona com a empresa contractada pel Consell Comarcal per dur a terme les feines de manteniment de la xarxa de clavegueram en alta del municipi. L’àrea d’afectació serà la part baixa del carrer Major (a tocar de la plaça del Canó). Es preveu inici de l’actuació per al 6 de novembre i una durada de quinze dies.

Aquesta actuació no està relacionada amb la que està prevista que es dugui a terme per part de l’Ajuntament per la millora de la xarxa de clavegueram en baixa.

Comparteix