Els centres educatius celebren la Castanyada

Comparteix

Dia de castanyes, panellets i alguna cosa de Halloween als centres educatius de l’Ametlla de Mar.

Les tradicions de la festa de la Castanyada són un tema recurrent a l’hora de promocionar aquesta celebració tan catalana, que coincideix amb la proximitat de Tots Sants. Els centres educatius no fallen a la cita, entre disfresses de castanyers i castanyeres, panellets i castanyes, tot i que també es comença a introduir entre els més grans la cultura del Halloween.

A l’Institut Candelera, els alumnes d’ESO en són una mostra d’aquesta importació festiva, ja que han confeccionat uns murals que avui s’han pogut veure al vestíbul, decorats amb motius de Halloween, tot i que també els han barrejat amb la castanyada.

A l’Escola Sant Jordi els alumnes han protagonitzat la tradicional ballada de les danses i l’AMPA ha contribuït a la celebració amb un photocall amb motius de la festa tradicional, en el qual els alumnes disfressats de castanyers i castanyeres s’han pogut fer fotos. Tal com explica Fàtima Garcia, directora del centre, la jornada ha estat oberta a les famílies ki també als usuaris de la residència per a la gent gran l’Onada.

Els alumnes d’educació infantil ahir també van confeccionar els panellets, el dolç tradicional d’aquests dies, que van anar a coure als forns de la residència.

A la Llar d’Infants Xerinola també hi ha hagut activitat amb una ballada a càrrec dels alumnes, la majoria dels quals han acudit disfressats de castanyers i castanyeres. Ahir van fer panellets i avui han anat a coure castanyes. Al final dels actes, els alumnes s’han menjat els panellets i les castanyes conjuntament amb una representació d’avis i àvies de la residència l’Onada amb qui comparteixen un projecte d’activitats. Consol Ferré és la directora de la Llar d’Infants.

Per tant, dia de castanyes, panellets i alguna cosa de Halloween als centres educatius de l’Ametlla de Mar.

Comparteix