Pescadors recreatius col·laboren amb científics en el marcatge electrònic de tonyines al litoral de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Les dades obtingudes en aquestes jornades permetran millorar el coneixement sobre el comportament migratori i la distribució d’aquesta espècie.

Els propers dies 4 i 5 de novembre, científics de l’institut francès de recerca marina IFREMER portaran a terme una campanya de marcatge electrònic i la presa de mostres biològiques amb la col·laboració de pescadors recreatius de diferents llocs d’Espanya en les jornades anomenades “Scientific Angler Tagging Tour” que s’organitzen a l’Ametlla de Mar.

Els pescadors recreatius seran els encarregats de pescar les tonyines especificades pels científics, que una vegada a bord, realitzaran el mostreig requerit previ a la implantació de la marca electrònica i posterior alliberament dels peixos. Les dades obtingudes en aquestes jornades permetran millorar el coneixement sobre el comportament migratori i la distribució d’aquesta espècie. Aquesta col·laboració facilita la tasca dels investigadors i enriqueix el sector de la pesca recreativa, convertint-ne la pràctica en ciència ciutadana.

Aquesta serà la tercera missió que Scientific Angler Tagging Tour organitza per IFREMER aquest any. En les missions celebrades a Barcelona i Santa Pola ja es vam implantar marques electròniques POP UP a 14 tonyines. frederic Valls de Seatech SL és un dels organitzadors.

El “Scientific Angler Tagging Tour” organitza durant la setmana que precedeix el marcatge, accions de sensibilització i formació. Dimarts 31 d’octubre a les 19:00 h al Club Nàutic de l’Ametlla de Mar, Conferencia: Pesca recreativa responsable i ciència ciutadana a càrrec de Frederic Valls,  scientific angler. Dimecres 1 de novembre a les 11:30 h a la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Conferencia: “De la pasión a la profesión: un viaje por la vida de una oceanóloga”    a càrrec de Maite Erauskin-Extramiana, investigadora de Azti i doctora en ecologia marina.  Dijous 2 de novembre al Centre d’interpretació de la Pesca, a les 18:30 h,Conferencia “El Bag Limit una eina de gestió de la pesca recreativa” amb Oriol Ribalta, Associació Catalana per a una Pesca Responsable. A les 9:15 h, Conferencia “Ocells marins: acompanyants desconeguts” a càrrec de Pep Arcos, coordinador del programa marí de SEO/BirdLife. Divendres 3 de novembre al Club Nàutic de L’Ametlla de Mar, a les 17:30 h Campus Anglers i Reunió de patrons. A les 20:00 h, Inauguració del Scientific Tagging Tour L’Ametlla de Mar al Centre d’Interpretació de la Pesca. Dissabte 4 de novembre al Club Nàutic de L’Ametlla de Mar a les 10:00, Inici pesca i marcatge. Diumenge 5 de novembre al Club Nàutic de L’Ametlla de Mar a les 10:00 inici pesca i marcatge i de 10:00 a 13:00h, Plasticfisning, recollida de plàstics al mar i a terra.

Comparteix