El programa Oncosalut impulsarà l’activitat física entre pacients oncològics

Comparteix

Els usuaris del programa podran utilitzar els dies que vulguin la zona d’aigües del CEM i la sala Fitness de manera gratuïta durant un període de sis mesos ininterromputs en el moment que ho desitgin, des del moment de la detecció de la malaltia i els cinc anys posteriors.

El pròxim dia 2 de novembre es posarà en marxa a l’Ametlla de Mar el programa Oncosalut, una iniciativa adreçada a facilitar el benestar i millorar la salut dels malalts oncològics de la població.

La iniciativa l’han posada en marxa les regidories de Salut i Esports de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar amb la col·laboració de l’Àrea Bàsica de Salut l’Ametlla de Mar-Perelló i consistirà a promocionar l’activitat física i la vida saludable entre aquells pacients de malalties oncològiques que ho vulguin aprofitar.

Sabedors que la pràctica d’activitat física en malalts oncològics aporta beneficis saludables, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar facilitarà a totes aquelles persones que pateixin o estiguin diagnosticades d’alguna malaltia oncològica, l’accés a les instal·lacions esportives municipals.

Els usuaris del programa podran utilitzar els dies que vulguin la zona d’aigües del CEM i la sala Fitness de manera gratuïta durant un període de sis mesos ininterromputs en el moment que ho desitgin, des del moment de la detecció de la malaltia i els cinc anys posteriors. María José Castellano és regidora de Salut de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Per tal de poder-se acollir al programa, s’ha de ser usuari del CAP, demanar visita al metge o infermer, el qual li entregarà un document que haurà de presentar al CEM la Cala. Simultàniament programarà una visita al pacient amb Gerard Mallafré, referent de benestar emocional del CAP, el qual farà un seguiment de l’activitat i de la resposta del pacient a l’activitat física. El programa Oncosalut s’iniciarà a partir del 2 de novembre, així que totes les persones interessades, ja poden començar a demanar hora amb el seu metge.

A més de millorar el benestar de la pacient, l’objectiu del programa és fer un estudi de les aportacions de l’activitat física i els seus beneficis sobre el pacient en procés oncològic, a càrrec del personal del CAP i presentar-lo al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya o fins i tot, promoure la seva publicació en algun mitjà o revista científica o especialitzada.

Els usuaris del programa podran utilitzar els dies que vulguin la zona d’aigües del CEM i la sala Fitness, tot i que es desaconsellen activitats grupals per la seva intensitat, i també que l’horari d’utilització del servei sigui des de l’obertura fins a les 16 h que és l’horari de menys afluència de públic. Aquesta mesura és una recomanació per protegir als pacients immunodeprimits i no una obligació.

També cal dir que els pacients pediàtrics de fins a catorze anys, només podran gaudir de la zona d’aigües i aniran acompanyats d’un major d’edat, al qual se li donarà accés gratuït només quan va acompanyat del menor, perquè tingui cura d’ell.

Comparteix