L’Ametlla de Mar promociona el Peix de Llotja i l’Arrossejat amb les jornades gastronòmiques

Comparteix

Aquest període gastronòmic tindrà el seu punt més àlgid el dissabte 14 d’octubre amb la Diada de l’Arrossejat, la festa gastronòmica més antiga i tradicional de l’Ametlla de Mar, que aquest any complirà 37 anys.

L’Ametlla de Mar enceta aquest divendres dia 6 i fins al 15 d’octubre les 12es Jornades del Peix de Llotja i l’Arrossejat, un període de promoció gastronòmica de productes eminentment locals, que culminarà amb la 37a edició de la Diada de l’Arrossejat el dia 14 d’octubre.

Amb l’ànim de promocionar la gastronomia local a través dels productes locals, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar a través de l’Àrea Municipal de Turisme, organitza des d’aquest divendres i fins al 15 d’octubre les Jornades del Peix de Llotja i l’Arrossejat, que combinen un producte local de gran qualitat i proximitat com és el peix i l’arrossejat, un producte produït al delta de l’Ebre, però condimentat i cuinat al més pur estil dels pescadors caleros.

En total seran set els restaurants que durant aquests dies oferiran els seus menús gastronòmics que combinaran productes com els calamarsets, la gamba blanca, la tonyina o el peix fregit amb l’arrossejat millorat d’igual manera amb escuma de patata i polp, cloïsses o sepionets. Els preus oscil·len entre els 35 i els 49 €.

Damià Llaó, és gerent de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Aquest període gastronòmic tindrà el seu punt més àlgid el dissabte 14 d’octubre amb la Diada de l’Arrossejat, la festa gastronòmica més antiga i tradicional de l’Ametlla de Mar, que aquest any complirà 37 anys. Durant la Diada, que tindrà lloc a les 17 h a la llotja de la Confraria de Pescadors, hi haurà el tradicional concurs d’Arrossejat amb 42 participants, degustacions d’arrossejat i música a càrrec de la xaranga Suquet Calero.

Les Jornades del Peix de Llotja i l’Arrossejat clouran la promoció gastronòmica de l’Ametlla de Mar aquest any 2023. Cal recordar que al febrer ja van tenir lloc les jornades de la Galera, a l’abril les de la Tonyina Roja i el passat mes de juny les dels Fideus Rossejats, complementades totes amb les respectives rutes de tapes.

Comparteix