El segon capítol de “Fem Memòria” ja ha vist la llum

Comparteix

De moment, el calero ha publicat un primer episodi, titulat “Com era La Cala de la teva infància?”, i ara el segon dels capítols, “A quina escola vas anar?”.

“Fem Memòria”, el projecte audiovisual del periodista calero Ricard Nolla continua consumint els records dels caleros i caleres. Fa pocs dies ha vist la llum el segon dels capítols, “A quina escola vas anar?, una segona entrega que recorda les escoles del municipi des de primers del segle XIX.

Aquest episodi és molt similar al primer. A través de la memòria de caleros i caleres es fa un repàs als records que tenen de les diferents escoles del poble, des de primers del segle passat amb les Escoles Nacionals, tot i que no s’inclou l’Escola Sant Jordi de la qual se’n farà un capítol especial.

El projecte “Fem Memòria” no és un documental històric a l’ús. Tot i que manté el rigor històric a través dels records de la gent, no vol ser una repetició de la informació que contenen els llibres d’història local, sinó una demostració que la història és viva a través dels ulls dels testimonis. Ricard Nolla.

A través d’una recerca exhaustiva, Nolla ha aconseguit recuperar fotografies i vídeos antics en formats com cel·luloide, super8 o VHS, que li han facilitat entitats i altres persones del municipi. Amb aquest material i amb l’ajuda també de diversos testimonis que han volgut fer declaracions, ha enregistrat i editat diverses càpsules audiovisuals per oferir un contingut atractiu que explica com era abans l’Ametlla de Mar.

De moment, el calero ha publicat un primer episodi, titulat “Com era La Cala de la teva infància?”, i ara el segon dels capítols, “A quina escola vas anar?”.

Es poden veure els vídeos a Youtube @femmemorialacala i a Facebook Ricard Nolla i Gaseni – Serveis Audiovisuals.

Comparteix