Mori un matrimoni de 70 anys després de despenyar-se el cotxe en què viatjaven per un penya-segat de Calafat

Comparteix

L’operatiu va localitzar una tercera persona, un home de 48 anys, a uns 330 metres de la costa que va ser traslladat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb símptomes d’hipotèrmia.

Dues persones han mort i una persona ha resultat ferida de menys gravetat aquest cap de setmana en caure el seu cotxe per un tallat d’uns 20 metres cap al mar a Calafat, a l’Ametlla de Mar. Les dues víctimes mortals són una parella de 70 anys, pares del conductor del vehicle, qui va ser traslladat a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

L’avís de l’accident es va rebre dissabte a les 20:40 hores, alertant que un cotxe que circulava per la Ronda de Mar va caure i va quedar submergit a l’aigua.

Les tasques de retirada del vehicle submergit es van fer ahir diumenge a la tarda. El punt on es trobava el cotxe accidentat no permetia que hi accedeixi una grua i va haver d’intervenir-hi una embarcació que va remolcar el vehicle fins al port de Calafat on es va procedir a la seva retirada.

Inicialment, les informacions alertaven que hi havia un vehicle precipitat, però no hi havia una confirmació precisa del nombre d’ocupants que hi viatjaven, si dos o tres. Bombers hi van desplaçar immediatament 27 efectius amb 14 dotacions i dues embarcacions, una del parc de Tortosa i l’altra amb efectius subaquàtics del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), així com efectius de muntanya del GRAE de Valls.

A més, en el dispositiu també es va activar l’helicòpter de Salvament Marítim per fer recerca nocturna des de l’aire i il·luminar l’àrea en un primer moment, l’embarcació de Creu Roja, diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Local i quatre unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En arribar al punt de l’accident, els bombers del parc de l’Ametlla de Mar, amb equips d’aigua, van accedir al vehicle i van extreure una persona de l’interior. Van realitzar-li maniobres de reanimació, però, finalment, els serveis mèdics del SEM en van certificar la mort.

Posteriorment, cap a les 21.22 hores, es va localitzar una segona persona a l’aigua, la qual va rebre també maniobres de reanimació mentre es traslladava amb l’embarcació de la Creu Roja al port de Calafat. Però van ser també infructuoses i va morir. A més, van trobar i rescatar de l’aigua un gos viu que va ser portat al mateix port on va ser lliurat als efectius de la Policia Local.

L’operatiu continuava rastrejant la zona per tal de localitzar una tercera persona i, al voltant de les 23.19 hores, els efectius de les embarcacions del GRAE subaquàtic i Tortosa van confirmar que l’havien trobat a uns 330 metres de la costa. L’home, de 48 anys, presentava símptomes d’hipotèrmia. El van acostar al port de Calafat, on va rebre assistència mèdica per part del SEM i, seguidament, el van traslladar a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa en estat menys greu.

Els Mossos d’Esquadra van procedir amb les diligències judicials per la retirada de les dues víctimes mortals, un home i una dona ambdós de 70 anys, i es van fer càrrec de la investigació per esclarir les causes de l’accident.

Abans de l’inici de l’acte de commemoració de l’1 d’octubre, el consistori va convocar aquest diumenge al migdia un minut de silenci per les víctimes mortals.

Comparteix