Paula Colldeforns obté matrícula d’honor al seu treball de fi de grau dedicat a la parla calera

Comparteix

L’estudiant ha estudiat Doble Grau de Traducció i Interpretació i Llengües Aplicades a la Universitat Pompeu Fabra.

La calera Paula Colldeforns i Sánchez ha dedicat el seu treball de final de carrera de Doble Grau de Traducció i Interpretació i Llengües Aplicades al subdialecte tortosí i al parlar calero. L’esforç i la feina ben feta ha estat reconeguda amb matrícula d’honor per la Universitat Pompeu Fabra, on ha cursat els seus estudis.

Colldeforns ha fet un estudi de la denominació i estatuts dialectals del tortosí i també de la variació del tortosí amb el parlar calero i la seva variació generacional. Per aconseguir-ho, s’ha recorregut a recerca biogràfica i documentació a més de la realització d’una enquesta a escala de tot Catalunya i diverses entrevistes a habitants de l’Ametlla de Mar.

L’estudiant ha conclòs que el subdialecte que es parla a l’Ametlla de Mar oficialment és el tortosí i no l’ebrenc, com es denomina erròniament molts cops. Un debat sociolingüístic amb el qual s’ha trobat la Paula a l’hora de fer el treball.

A partir d’aquí Colldeforns també ha analitzat el parlar calero, amb el seu argot mariner, per identificar les funcions socials d’aquesta variació lingüística i les variacions que ha patit al llarg de les generacions.

La calera explica les conclusions del treball.

El treball es podrà veure digitalment al web de la Universitat perquè la gent que ho vulgui pugui consultar-lo.

Comparteix