L’Ajuntament de l’Ametlla es reuneix amb Costes per trobar solució als danys causats pels aiguats a les platges

Comparteix

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es va reunir aquest dimecres amb Toni Espanya, cap del servei provincial de Costes del Ministeri de Transició ecològica, amb l’objectiu de posar-lo al dia dels greus efectes causats per les darreres pluges en platges, camins i barrancs.

Davant d’aquesta greu situació, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va demanar una reunió urgent amb el Servei Provincial de Costes del Ministeri de Transició Ecològica que va tenir lloc aquest dimecres. Els responsables municipals van posar en coneixement del Cap de Costes Toni Espanya un informe detallat de tots els danys patits per les platges i en bona part pel recorregut del GR92 o camí de ronda.

Quant a les platges es va decidir deixar passar l’hivern i l’època dels temporals de llevant alhora de reposar la sorra i pel que fa al GR92 també s’actuarà en els punts més afectats, tot i que hi ha dos punts concrets al pas per les platges de l’Estany Tort i l’Estany Podrit en els quals actuarà l’ajuntament provisionalment, per permetre el pas dels caminants que fan el GR-92, i en els quals després, ja s’actuarà per part de Costes, com a la resta del recorregut.

Eva del Amo, alcaldessa de l’Ametlla de Mar explicava que, “ara a la tardor començarà l’època de llevantades que desaconsella cap actuació a les platges, però el representant de Costes ens ha deixat tranquils, ja que abans de Setmana Santa de l’any que ve, farem una valoració de com estan les platges i a partir d’allí s’actuarà, tant pel que fa als accessos com a la reposició de sorra”.

Per la seva part, Toni Espanya, cap del servei provincial de Costes del Ministeri de Transició ecològica, explicava que, “moltes de les platges estan al final de barrancs i han quedat molt afectades i en un estat deplorable. He transmès a l’Ajuntament què actuar ara seria inútil i aprofitant que la temporada està finalitzada, no val la pena actuar fins a Setmana Santa. El meu compromís és reposar la sorra a les platges per Setmana Santa i com que he sol·licitat obres d’emergència a Madrid, procurarem actuar pel que fa als accessos i algun punt més greu del GR92 al voltant de Nadal”.

Referint-se als barrancs, Espanya va dir que, “en alguns casos haurem de buscar solucions estructurals i ho hem de parlar en l’ACA i pel que fa a les platges, ens haurem d’acostumar a tenir-les en bones condicions a l’estiu i la resta de l’any permetre que la natura segueixi el seu curs”.

A l’Ametlla de Mar han caigut aquest mes de setembre 275 l/m² d’aigua en tres episodis. El 2 de setembre van caure 118 litres en poc temps, el dia 15 de setembre en van caure 120 en poc més de dues hores i mitja i el dia 19 de setembre en van caure 35 en quelcom més d’una hora. Els danys causats per la intensitat dels aiguats ha deixat molt afectades totes les platges del seu litoral, una bona part dels barrancs i més d’una vintena de camins.

Comparteix