L’Ametlla de Mar serà la seu d’un Networking Odisseus de l’Ateneu Cooperatiu

Comparteix

En total s’organitzen quatre networking a les Terres de l’Ebre per retenir el talent a les zones rurals.

Sota el títol “Terres de l’Ebre, un mar d’oportunitat”, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, els serveis territorials de Joventut de les Terres de l’Ebre i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han organitzat pel dia 27 d’octubre un Networking Odisseu a l’Ametlla de Mar.

La seu d’aquest Networking Odisseu serà l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya i plantejarà l’estat del sector marítim. Hi haurà una ronda de presentacions i una taula rodona on es podrà abordar el món del mar des de les perspectives de casos d’èxit en relleu generacional, emprenedoria o gènere, entre d’altres. La trobada comptarà amb la col·laboració de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, l’INS Alfacs i GALP Mar de l’Ebre.

En total s’han organitzat pel darrer trimestre d’enguany fins a quatre Networkings Odisseu repartits entre les poblacions de Prat de Comte, Amposta, l’Ametlla de Mar i Tortosa.

Els objectius dels Networkings Odisseu, tal com ha recordat la tècnica d’Economia Social de l’Ateneu Cooperatiu, Sílvia Figueres, són “proporcionar un espai de relacions i de coneixença entre el teixit empresarial i professional i les i els joves universitaris, alhora que es fan visibles les possibilitats de col·laboració empresarial, el gran ventall d’oportunitats laborals i també formatives, que hi ha al nostre territori, i que molts cops es desconeixen, amb l’objectiu final d’afavorir que la gent jove es quedi o retorni a les comarques rurals”.

També es treballa de manera transversal amb altres departaments per aconseguir millorar les infraestructures de transport i el tema de l’habitatge perquè no siguin cap impediment perquè el jovent es pugui instal·lar a les Terres de l’Ebre.

Aquestes trobades de caràcter laboral permeten donar a conèixer a la gent jove que acaba els seus estudis, tant universitaris com cursos de formació, oportunitats de treball al seu entorn més proper. És una manera de retenir el talent, d’ajudar a l’arrelament de la població jove als territoris més allunyats de les grans ciutats i evitar així el despoblament; alhora que és una manera d’aconseguir que els empresaris del territori troben mà d’obra qualificada.

Els altres Networkings previstos són, Talent universitari, una oportunitat per al món que tindrà lloc el 30 de setembre, al Centre de visitants del Parc Natural dels Ports de Prat de Comte, Robòtica col·laborativa, reptes i possibilitats al territori el 5 d’octubre, al FabLab d’Amposta i per últim, Comunicant el territori del futur el 17 de novembre, a la URV a Tortosa.

Comparteix