L’Ajuntament marca les prioritats per reparar els efectes dels aiguats

Comparteix

L’Ajuntament ja està treballant en un inventari dels danys i la seva valoració econòmica, i anuncia que parlarà amb les administracions amb l’objectiu de rebre ajuts econòmics per afrontar les reparacions.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar demanarà ajuts a les administracions per tal de poder fer front a les reparacions dels camins, barrancs i platges afectats pels aiguats del passat divendres. El consistori ja ha començat a treballar en un pla de les actuacions més prioritàries.

Aquest dilluns es va produir una reunió de les diferents àrees municipals i els serveis tècnics amb l’objectiu de planificar la resposta de l’Ajuntament als desperfectes generats pel fort aiguat de divendres passat, que va descarregar 120 l/m² en poc més de dues hores i mitja.

Tot i que al llarg del cap de setmana es va actuar bàsicament en deixar operatius alguns dels equipaments inundats com la llar d’infants, el CEM i els vestidors del camp de futbol o el Centre d’Interpretació de la Pesca, el panorama continua sent molt preocupant, sobretot pel que fa a platges, camins i barrancs.

Tant és així, que l’Ajuntament ja està treballant en un inventari dels danys i la seva valoració econòmica, i ha establert un pla de les accions més prioritàries. Des de l’Ajuntament ja s’anuncia que parlaran amb les administracions amb l’objectiu de rebre ajuts econòmics per afrontar les reparacions. Xavier de la Fuente és regidor de Planificació Estratègica, Urbanisme i Mobilitat.

Des de l’Ajuntament, tal com ha anunciat Xavier de la Fuente, es vol impulsar la creació d’un grup de voluntaris de Protecció Civil, que pugui actuar en situacions d’emergència.

Entre les prioritats hi ha la reparació d’alguns camins municipals afectats, que impedeixen l’accés a algunes finques, així com el pas per alguns barrancs com el de Santes Creus o l’Estany, impulsant també un cens de camins inundables del terme municipal.

Un dels aspectes que més preocupen, és l’estat en el qual han quedat les platges. Cal recordar que en algunes d’elles ja s’havia actuat feia pocs dies després dels aiguats de primers de setembre. També s’analitzarà el greuge mediambiental que s’ha produït en llacunes costaneres en llocs com Santes Creus, l’Estany Tort, Sant Jordi o el Torrent del Pi, on es van trencar les barres de sorra o pedra, provocant l’accés de l’aigua salada. Caldrà veure quina és l’afectació sobre les poblacions endèmiques de fartet i samaruc.

L’Ajuntament també revisarà i identificarà les necessitats de la xarxa de pluvials i embornals amb l’objectiu d’estudiar si cal augmentar la capacitat d’evacuació d’aquests.

Comparteix