Les fortes pluges inunden l’Ametlla de Mar

Comparteix

Es van registrar 120 litres/m2 en dues hores i mitja aproximadament.

L’Ametlla de Mar va viure divendres passat un dels dies més plujosos dels últims anys. Les fortes pluges van inundar equipaments municipals com la Llar d’Infants, el CEM la Cala i el CIP, que ja han recuperat la normalitat, i es van haver d’evacuar persones dels diferents centres educatius que van ser afectats també parcialment.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l‘episodi de tempestes va deixar 120 litres/m2 a l’Ametlla de Mar que van caure en dues hores i mitja aproximadament. La intensitat de les pluges va provocar inundacions no només a equipaments municipals, sinó que també es van veure afectats establiments en planta baixa dels carrers Santiago Rossinyol i Sant Joan, altres comerços del nucli urbà i cases particulars.

Totes les platges del municipi estan afectades amb danys costosos i importants, algunes amb major consideració com l’Estany Podrit. En aquest sentit, l’Ajuntament ha assegurat que es deixaran en òptimes condicions les platges principals situades al nucli urbà. A més, a partir d’aquest dilluns també s’actuarà en camins afectats i al barranc de Cala Forn. Eva del Amo és l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar.

La força de l’aigua va provocar el tall de vehicles en el camí de l’Abocador, el camí de Tres Cales, l’N340 i alguns barrancs com el de Santes Creus que a hores d’ara encara està tallat a la circulació.

Afortunadament, no es van haver de lamentar danys personals. Sí que es van haver de rescatar persones que estaven atrapades a un barranc i també una persona amb dos gossos al barranc de Pixavaques, que amb l’ajuda de tres veïnes que es trobaven a la zona es va poder socorre amb rapidesa. La caiguda d’un llamp al carrer Llibertat també va provocar l’avaria d’un cotxe, però el conductor que es trobava a dins no va patir cap dany.

Comparteix