Els caçadors de l’Ametlla de Mar es mantenen aturats en protesta de les polítiques “restrictives”

Comparteix

La Plataforma de Gossers ha convocat una vaga indefinida perquè consideren que “la llei és massa restrictiva i amenaça la caça”.

Els caçadors caleros han decidit secundar la vaga indefinida de la caça major, convocada per Plataforma de Gossers, en protesta amb les noves polítiques “restrictives” sobre la caça i les gosseres esportives. El passat 3 de setembre havia d’iniciar-se la caça major, però de moment la Colla La Llopera de la Societat de Caça La Cala es manté aturada sense cap data d’inici prevista.

Els motius d’aquest rebuig, gairebé unànime del sector, té el seu origen en les regulacions imposades des de la Generalitat, les quals ja van provocar malestar entre els caçadors l’any passat. Protesten perquè consideren que la llei és massa restrictiva i amenaça la caça.

Un dels punts calents és el règim sancionador, que podria sancionar als caçadors fins a 120.000 euros per infraccions molt greus.

Els caçadors tampoc estan d’acord amb el protocol que vol establir el departament amb l’Ordre de vedes, que els obliga a comunicar amb temps la seva localització. Consideren que és difícil de complir i demanen que ningú entri a les zones restringides quan es fa una batuda.

També hi ha les imposicions des de l’administració als caçadors amb 14 gossos o menys per a la protecció i higiene dels animals. De fet, la Generalitat ha fet públic que volen incloure els gossos de caça a la llei de protecció animal. A més, les instal·lacions que allotgin 15 o més animals que participen en activitats cinegètiques es consideren nucli zoològic i cal inscriure-les al Registre de nuclis zoològics de Catalunya.

Denuncien també que no se’ls té en compte en la redacció de la nova llei de caça que s’està redactant en l’actualitat des del govern català (destinada a substituir una legislació que es remunta a temps franquistes). Una llei que diuen que s’està elaborant a partir d’un procés participatiu en el qual el 90% dels cridats són entitats animalistes, asseguradores, boletaires, excursionistes, ciclistes, entre d’altres.

Albert Bouzas és el president de la Societat de Caça La Cala.

Els caçadors caleros tampoc saben si iniciaran la caça menor a l’octubre, tot dependrà de la decisió dels socis d’aquest tipus de cacera.

La vaga ha estat convocada per la Plataforma de Gossers, però és rebutjada de manera contundent per la Federació de Caça de Catalunya. Tot i això, un 70 % dels caçadors l’estan secundant a l’espera de noves negociacions amb l’administració.

Comparteix