L’Ajuntament comença la tramitació dels projectes prioritaris del Pla de Sostenibilitat Turística

Comparteix

De moment, es treballa amb la tramitació de deu projectes inicials d’un total de vint-i-dos.

Els projectes han d’estar executats en un 25% el desembre de 2024 i en la seva totalitat el 30 de juny de 2026.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va celebrar aquest dimecres dia 6 de setembre la primera de les reunions de treball que han d’activar la tramitació dels projectes continguts en el Pla de Sostenibilitat Turística, l’Ametlla de Mar, la cala més natural, que serà finançat amb 2 milions d’euros procedents dels ajuts europeus Next Generation de la Unió Europea, emmarcats en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’estat espanyol.

Aquests fons serviran d’injecció econòmica per promoure noves activitats turístiques que es desenvoluparan dins de tres anualitats 2023-2026. Les activitats van ser presentades en el Pla de Sostenibilitat Turística i van ser inspirades majoritàriament en l’estudi del Pla Estratègic, que va elaborar l’Ajuntament el 2021 comptant amb la participació d’agents públics i privats del sector turístic, pesquer i cultural i també amb una representació de dones de diferents sectors del municipi.

En total hi ha 22 projectes subvencionats amb quantitats que van dels 12.000 als 198.000 € i han d’estar executats en un 25% el desembre de 2024 i en la seva totalitat el 30 de juny de 2026.

Entre els projectes prioritaris i que ja s’ha acordat la responsabilitat de la confecció de projectes, el plec de condicions administratives i el plec de prescripcions tècniques, així com la seva licitació, es troba el mateix Pla de Gestió, el qual s’encarregarà a una empresa especialitzada externa.


María José Castellano és la regidora de Turisme.

A més, s’hi troben projectes com el Pla de gestió sostenible de les platges, que perseguirà la regeneració de platges i formacions dunars o la seva senyalització. També l’adquisició d’un vaixell de neteja i gestió de les aigües costaneres o la millora del Camí de Ronda GR92 amb la consolidació de punts concrets, millora d’accessos i mesures de seguretat.

Un altre dels projectes en el qual ja s’ha començat la tramitació permetrà l’adquisició d’un minibús o vehicle elèctric de transport que connecti les platges a l’estiu. En l’àmbit de les tecnologies, també s’ha prioritzat un projecte que ha de permetre la confecció d’un videomaping que projectarà imatges de temàtica marinera i la seva relació amb la Cala en façanes o superfícies diverses, el que pot convertir-se en tot un atractiu turístic, com també la posada en marxa d’un Pla de senyalització i informació turística intel·ligent a diversos punts del municipi, junt amb la renovació i confecció de materials digitals d’imatge de destí i promoció de l’oferta turística del poble.

Els altres dos projectes als quals s’ha donat prioritat, són, per una banda, la creació d’un parc infantil a l’exterior o reconversió d’un parc actual de temàtica marítima i la creació d’una ruta de la gastronomia sostenible, enfocada als productes locals de proximitat.

Tot plegat fa que la tramitació d’aquests deu projectes inicials, suposi una inversió de prop d’1 milió dels dos milions d’euros que han d’acabar arribant.

L’objectiu és consolidar l’excel·lència de l’Ametlla de Mar com a destinació vacacional de sol i platja no massificada, amb una costa verge natural i diversificar l’oferta cap a un turisme regeneratiu vinculat al mar, la pesca, la gastronomia i el patrimoni mariner.

El Pla de Sostenibilitat en Destins Turístics està alineat amb els eixos estratègics definits a l’Estratègia de Turisme Sostenible d’Espanya 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pla de Màrqueting de Turisme Catalunya.

Comparteix