L’impuls a l’estratègia digital entre les novetats de l’inici del curs a l’Escola Sant Jordi

Comparteix

Prop de 500 alumnes inicien aquest dimecres el curs escolar 2023-24.

Aquest dimecres comença el nou curs escolar a l’Escola Sant Jordi amb els objectius posats en la implementació del nou currículum educatiu encetat el curs passat i l’impuls de l’estratègia digital del centre, tant en l’àmbit del professorat, com de l’alumnat o les famílies.

El curs escolar 2023-24 comença aquest dimecres a l’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar, i ho fa amb una lleugera reducció de la matriculació, que es quedarà al voltant dels 472 alumnes; una tendència generalitzada arreu de Catalunya. Pel que fa al professorat, el centre disposarà de 37 mestres, ja que quan baixa la matrícula, també baixa el professorat.

El centre continuarà amb la jornada continuada de 9 h a 14 h, tot i que els tres dies d’aquesta setmana, els nous alumnes del centre que s’integren a Infantil 3 faran de 9 h a 12 h. Aquest any i davant el discret resultat de l’any anterior, tot l’horari serà lectiu, ja que no es donarà continuïtat a la controvertida hora de lleure.

Entre els objectius de cara al nou curs escolar, destaca, per una banda, la continuació de la implementació del nou currículum escolar que es va començar a aplicar el curs passat i que promociona el treball globalitzat d’ambients i caixes d’aprenentatge, potenciant l’autonomia de treball. Per altra banda, també s’impulsa l’estratègia digital al centre que estableix prioritats en la formació d’alumnes, professorat i acompanyament a les famílies en les noves tecnologies i les plataformes digitals que s’utilitzen al centre.

Fàtima Garcia és directora de l’Escola Sant Jordi.

L’Escola continuarà oferint el servei d’acollida matinal de 8 h a 9 h per a facilitar la conciliació laboral dels pares i mares. I el menjador escolar oferirà el seu servei com de costum de 14 h a 16.30 h.

Tot i que s’ha publicat el Pla d’Acollida Digital a la web de l’escola, s’ha creat la figura de l’enllaç amb la comunitat educativa, que ha de permetre l’atenció personal a les famílies que tinguin dubtes o dificultats en l’àmbit de les aplicacions, dels pagaments o de les comunicacions. La figura atendrà les famílies tots els dilluns de 9 h a 9.30 h. Així ho explica Garcia.

El centre continuarà endavant amb els projectes que es desenvolupen des de fa anys, com per exemple AquíProuBulling, el Genius Hour, el projecte transversal de l’Hort Escolar amb la residència l’Onada, escacs a l’hora de matemàtiques, l’Espai Art i plàstica en llengües estrangeres, el Club de Dibuix i aquest any s’introduirà el Club de Jocs, l’Esport Blau de Vela, a més de la Jornada Intercultural, projecte de convivència i activitat derivada del projecte Erasmus.

Des de l’Escola es recomana a les famílies la consulta de la pàgina web del centre, on poden trobar tota la informació necessària per a aquest inici de curs, des del Pla d’Organització, passant pel calendari escolar o el llistat de llibres i materials necessaris. L’Escola, a més, té diversos canals de comunicació amb pares i alumnes a través d’un compte oficial de Telegram i cada grup classe té el seu particular, a més del ClassDojo per a les famílies d’educació infantil.

Comparteix