Els Mossos incorporen 26 nous agents a l’Ebre, 3 dels quals a l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’Àrea Bàsica Policial més reforçada de les Terres de l’Ebre és la de Móra d’Ebre amb 11 agents.

762 nous agents de la 30a promoció de tot Catalunya s’han incorporat als Mossos d’Esquadra en període de pràctiques. Concretament a la comissaria de l’Ametlla de Mar, 3 nous efectius formaran part del cos policial. Tot plegat amb l’objectiu d’arribar a una plantilla de 22.000 policies el 2030. De fet, abans que acabi l’any es convocarà una nova promoció de 850 places més, que s’afegeixen a l’actual promoció que s’està examinant ara mateix.

El repartiment d’agents de la 30a promoció de Mossos permet incorporar 51 policies a la regió policial del Camp de Tarragona, amb un reforç destacable a El Vendrell i Reus, amb nou agents nous a cada comissaria, a més de Salou i Vila-seca i la ciutat de Tarragona. Al seu torn, la regió policial de les Terres de l’Ebre suma 26 agents, reforçant especialment l’ABP de Móra d’Ebre (onze agents), Gandesa (sis) i Amposta (quatre), l’Ametlla de Mar (tres) i Tortosa (dos).

La mitjana d’edat dels 762 nous efectius és de 28 anys i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació fet, aquests nous efectius encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la tasca policial, centrada en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va destacar que la incorporació de nous agents al cos respon també a la voluntat de crear una “policia de proximitat”.

La regió policial de Barcelona suma 215 agents i les dues regions metropolitanes es reforcen amb 240. La regió policial de Girona compta des d’ara amb 78 agents nous, a la regió policial Central, 55 mossos i a Ponent i Pirineu Occidental un total de 97.

Comparteix