La Llar d’Infants Xerinola començarà el curs amb una seixantena de matriculats

Comparteix

El centre continuarà amb projectes com l’hort, el de l’Onada i amb activitats amb família. També oferirà la lliure circulació d’ambients dins un mateix espai.

La Llar d’Infants Xerinola començarà el curs 2023/2024 amb 66 infants matriculats i preveu finalitzar-lo amb una vuitantena. Unes xifres similars al curs anterior. De fet, ha obert les mateixes línies: tres línies d’Infantil 2, tres d’I1 i una de nadons. Tot i l’alt nombre de matriculats, el centre manté les ràtios reduïdes d’una desena d’infants per aula per oferir un servei més qualitatiu.

Tot a punt per a l’inici de curs al centre d’educació infantil de l’Ametlla de Mar, aquest dimecres. El funcionament de la Llar serà similar a l’any anterior, només amb una petita variació que es va implementar a la Covid i que va funcionar positivament. Es tracta de la lliure circulació d’ambients dins el mateix espai. Les educadores preparen activitats d’art, joc simbòlic i experimentació al mateix espai. D’aquesta manera, s’ofereix més acompanyament a l’infant.

La directora del centre, Consol Ferré, remarca que l’objectiu principal de la Llar és respectar el ritme de l’infant, el seu desenvolupament i donar opcions perquè l’infant pugui triar el que més li agrada.

Aquest curs, el centre manté projectes com el de l’hort o el de la residència l’Onada, que permet als infants la relació intergeneracional. Enguany, seran els avis i àvies els que visitaran el centre i no a la inversa. També es continua fomentant la presència de les famílies en activitats puntuals com Carnestoltes, Pasqua, classe de música, entre d’altres. Ferré explica que cada curs van sorgint diferents activitats proposades també per les famílies o l’AMPA.

La gratuïtat a Infantil 2 enguany continua al miler de llars d’infants públiques catalanes que s’aplica, entre elles la Llar d’Infants Xerinola. A més, el centre calero té dos cursos per poder anar aplicant el nou currículum d’Educació i adaptar-se als nous canvis que hi ha a infantil.

Comparteix