L’Ajuntament canvia el punt de retirada de contenidors fora del nucli urbà

Comparteix

Ara, es retiren els contenidors a l’entrada de la població, on està situada la bàscula.

La regidoria de Serveis i Manteniment ha canviat el punt de retirada de contenidors de superfície per millorar la gestió del servei de recollida d’escombraries i evitar sorolls que es generaven al mig del poble a la matinada. Ara, el punt de recollida és a l’entrada de la població, on està situada la bàscula.

Des de fa anys, es portaven els contenidors fins al carrer Països Catalans entre Jacint Verdaguer i Batlle Josep Pijuan, perquè el camió recollís totes les escombraries.

Davant les queixes veïnals dels sorolls que es generaven en aquest punt i per a un bon funcionament del servei de recollida d’escombraries, l’Ajuntament ha decidit que a partir d’ara, el camió retiri els contenidors a l’espai de l’entrada de la població, on està situada la bàscula.

Aquesta mesura ha resolt en part les molèsties veïnals, però no ha evitat que hi hagi persones del municipi que encara sentin sorolls de contenidors. El regidor de Serveis i Manteniment, Jordi Martí, apunta que seguiran treballant per buscar la millor solució.

Una de les solucions seria la implementació del sistema porta a porta. De fet, aquest estiu, s’ha realitzat amb èxit una prova pilot per a la recollida d’escombraries porta a porta en restaurants, que se seguirà oferint durant l’hivern.

El sistema porta a porta també està implementat en carrers del nucli urbà, com el carrer Nou, Maestro Caballero, Concepció Arenal i Candela. Un model que a banda de reduir les molèsties que genera una illa de contenidors de superfície, també millora l’índex de reciclatge del municipi, sempre que els veïns en facin una correcta classificació.

Comparteix