Rescaten dos caiaquistes a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Salvament Marítim va haver de dur a terme, dilluns a la tarda, un rescat a l’Ametlla de Mar de dos caiaquistes que es trobaven a l’altura de la Cala del Cementiri. També es va activar l’helicòpter per rescatar un submarinista a Calafató que finalment va sortir pel seu propi peu.

A les 18.35 hores de dilluns, es va rebre l’avís per una persona que estava caminant pel camí de ronda de l’Ametlla de Mar, entre la platja Pixavaques i l’Estany Tort, que va observar un caiac amb dues persones que semblaven estar en dificultats. El vent era de terra a mar i no podien arribar a la costa.

La llanxa de Creu Roja LS Atlas va sortir del port de l’Ametlla cap a la zona. Mentrestant, la pròpia persona que estava en dificultats va trucar per indicar que no podien arribar a terra ell i un menor d’edat. Eren a l’altura de la Cala del Cementiri i el vent els empenyia mar endins.

Finalment, a les 19.10 hores, l’embarcació de salvament ja havia recollit les dues persones i les traslladava al port de l’Ametlla de Mar. Es va activar una ambulància perquè el menor presentava possibles símptomes d’hipotèrmia.

D’altra banda, dilluns a les 20.13 hores també va començar la recerca d’un suposat submarinista amb problemes a la zona de Calafató. Una persona va alertar que des del migdia hi havia la boia d’un bus. A les 21.03 hores, la dona del desaparegut va indicar que el marit havia entrat a l’aigua al migdia i que encara no havia sortit.

L’helicòpter de Salvament Marítim Helimer 221 va deixar la zona de Barcelona –on participava en una emergència– i es va desplaçar al lloc. Finalment, a les 21.09 hores, la persona que havia donat l’avís va indicar que el submarinista ha arribat a terra pel seu propi peu en bon estat.

El mateix dilluns a l’Ampolla també es va procedir al rescat de dues persones, a les 19.07 hores, que estaven encallats amb una embarcació, a aproximadament mitja milla de les muscleres. Quan la LS Atlas va finalitzar el servei anterior va acudir a aquest segon.

Mentrestant, l’embarcació dels Mossos d’Esquadra Josefina Castellví també es va desplaçar al punt. Entre les dues llanxes no van poder remolcar la motora perquè estava molt encallada. Finalment, un dels mossos es va llençar a l’aigua i va acompanyar els cinc ocupants fins a terra, on van ser recollits per dues patrulles i una ambulància.

Comparteix