L’Ametlla de Mar preveu un mes d’agost turístic, però no de rècord

Comparteix

Les empreses d’hosteleria del municipi han notat un lleu descens de l’ocupació al mes de juliol respecte al 2022. Tot i això, les xifres han estat positives i superen les de 2021.

Les previsions turístiques per l’agost a l’Ametlla de Mar apunten alt, però sembla que no tant com per poder parlar del millor estiu de la història. Després de les xifres excepcionals de l’estiu passat i davant un juliol més fluix, el sector turístic calero augura un agost amb una mitjana d’ocupació del 95 %.

Segons les dades facilitades a l’Àrea Municipal de Turisme, aquest mes de juliol s’ha registrat una mitjana del 77,3% d’ocupació turística, 3,32% menys respecte el juliol de l’any 2022, però un 1,3 % més que el de 2021. Concretament, l’ocupació als hotels ha estat del 90%, als càmpings, 60% i als habitatges d’ús turístic, 82%.

El sector admet que l’any passat va ser un any excepcional, i que serà difícil igualar-lo. De fet, les empreses d’activitats nàutiques i el comerç han notat un descens important en les reserves i en la venta de productes, sobretot les dues primeres setmanes de juliol.

La pujada del cost de la vida està afectant sobretot els turistes nacionals que prefereixen gastar només en allotjament i menjar i opten per estades més curtes. Una inflació que també afecta al turisme francès i belga. De fet, el públic francès no acaba d’arrencar i el sector ho atribueix a la inestabilitat social que ha viscut el país durant els darrers mesos. La pujada de temperatures a tot el país també es contempla com una causa de la davallada.

Tot i això, en general, les xifres són molt bones i es preveu fregar la plena ocupació la primera quinzena d’agost com és habitual. Ma José Castellano és la regidora de Turisme.

A la demarcació de Tarragona, els hotels esperen tenir una ocupació mitjana d’entre el 80 i el 90%, amb pics puntuals, al mes d’agost.

Comparteix