L’entrada de l’Ametlla de Mar llueix una tradicional vela llatina

Comparteix

L’associació Vela Llatina La Cala s’ha encarregat de facilitar l’aparell de vela llatina al consistori.

La brigada municipal amb la col·laboració de l’associació Vela Llatina La Cala han finalitzat els treballs d’una vela llatina que s’ha instal·lat a la rotonda de l’entrada de la població. Es tracta d’un encàrrec que el consistori calero va fer a l’associació per poder lluir aquesta embarcació tradicional en aquest punt concorregut del municipi.

Els membres de l’associació Vela Llatina La Cala han facilitat un aparell per tal de convertir l’embarcació de l’entrada en una vela llatina. L’aparell està compost per l’arbre o mastil i un pal travesser, anomenat antena que té dues parts el car i la pena. Per la seva banda, el personal de la brigada municipal s’ha encarregat de pintar i arreglar la barca i el terreny de la zona on s’ha instal·lat.

El membre de l’associació, Dani Admetlla, remarca que la voluntat és posar en valor el patrimoni històric i cultural i els orígens de la Cala.

D’aquesta manera, l’entitat continua treballant per la recuperació, divulgació i conservació d’aquestes embarcacions tradicionals, que són patrimoni del municipi.

Les persones interessades en saber-ne més o participar amb l’entitat, poden contactar amb ells a través del correu electrònic velallatinalacala@gmail.com .

Comparteix