Els usuaris de patinets elèctrics han de complir amb 12 normes de trànsit

Comparteix

Es tracta d’una campanya impulsada des del Servei Català de Trànsit i divulgada per la Policia Local.

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa una campanya d’informació destinada a tots els usuaris de vehicles de mobilitat personal o el que tots coneixem com patinets elèctrics i la Policia Local de l’Ametlla de Mar s’ha encarregat de divulgar-la a la població.

La permissivitat i inclús la impunitat amb la qual actuen alguns usuaris de patinets elèctrics, han portat al Servei Català de Trànsit a insistir en la difusió de la normativa sobre els patinets elèctrics i incloure les darreres modificacions legislatives en la circulació dels vehicles de mobilitat personal en l’àmbit urbà, editant el material gràfic per a la difusió impresa i digital 12 normes de circulació de vehicles de mobilitat personal.

L’objectiu principal és conscienciar als usuaris d’aquest mitjà de transport que condueixen un vehicle i que han d’extremar les precaucions perquè formen part dels col·lectius vulnerables de la mobilitat i alhora han de respectar els més fràgils que són els vianants.

Rodrigo Teba és caporal de la policia local de l’Ametlla de Mar.

Així, la campanya recorda que no es pot portar acompanyant i és d’ús d’una sola persona, que no es pot circular per voreres ni zones de vianants i que no es poden utilitzar ni auriculars ni el mòbil. També recorden que és recomanable portar casc, que s’han d’obeir els senyals i normes de trànsit i que no es pot anar per travesseres, vies interurbanes, autopistes, autovies i túnels, que transcorren per la població.

Entre les normes a aplicar pels usuaris d’aquests vehicles també hi ha la de comprovar prèviament si es pot passar a les cruïlles, que no es poden superar els 25 km/h i que a les nits s’ha de circular amb elements reflectors i el llum encès.

Finalment, entre les normatives es troba la necessitat de senyalitzar les maniobres abans de fer-les i assegurar-te què els vehicles que van al darrere t’han vist bé, i que no es poden consumir begudes alcohòliques ni drogues amb una taxa de 0, si són menors i del 0,25 mg/l d’alcoholèmia, si es tracta de majors d’edat.

El material de la campanya s’ha editat, imprès i distribuït amb quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) per a una major difusió de la normativa, també en aquells municipis més turístics.

Comparteix