Es tornen a instal·lar ‘sepieres’ per regenerar la reproducció de sèpies i calamars de l’Ametlla de Mar

Comparteix

El projecte compta amb la col·laboració de diverses persones voluntàries que fan un seguiment d’ambdues espècies.

La Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i Plàncton Diving han tornat a impulsar, aquest estiu, el projecte ‘Cala Sèpia’, que consisteix en la instal·lació de ‘sepieres’, -col·lectors d’ous de cefalòpodes-, amb la voluntat de regenerar i recuperar la reproducció de sèpies i calamars que habiten a la costa calera.

Davant la disminució de sèpies i calamars a la costa de l’Ametlla de Mar, l’any passat es va posar en marxa aquest projecte inspirat en el ‘Projecte Sèpia’, pioner de la Costa Brava, que també segueix formes conegudes i dutes a terme antigament pels mateixos pescadors. 

Recentment, l’empresa de Divulgació i Serveis Marins Plàncton Diving ha instal·lat noves ‘sepieres’ per donar continuïtat a la prova pilot que es va impulsar l’any passat i que ha obtingut bons resultats. Una de les voluntàries i copropietària de Plàncton Diving, Eli Bonfill, apunta que els submarinistes han pogut veure més presència de sèpies.

Les ‘sepieres’ són unes incubadores fetes per branques de llentiscle i lligades en un centenar de metres de corda, perquè les poblacions de sèpies i calamars puguin posar-hi els seus ous i reproduir-se. 

Aquestes ‘sepieres’ s’han instal·lat al fons del mar, en uns 6-7 metres de profunditat, de moment, en un sol punt situat a la Cala Vidre, però se’n volen instal·lar més a la zona del voltant del Port de Calafat.

Durant els pròxims mesos, submarinistes voluntaris faran immersions en aquest punt, per fer un seguiment de les ‘sepieres’ i avaluar si funcionen i s’obtenen els resultats esperats. A més també s’ofereix l’oportunitat de veure-ho els visitants i turistes que fan immersions al municipi.

El projecte també ha rebut la col·laboració de l’Ecotros i l’autorització de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

Comparteix