El PSC guanya les Eleccions Generals a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Jordi Gaseni es va emportar l’únic escó assolit per ERC al Senat a la demarcació de Tarragona i el calero exercirà de senador a la pròxima legislatura a Madrid.

El PSC fou la llista més votada a l’Ametlla de Mar en les eleccions generals d’aquest 23 de juliol. Els socialistes es van imposar a ERC que havia estat la força més votada a les anteriors de 2019 i a Junts que va quedar en tercera posició.

Finalment, tot i les moltes especulacions preelectorals el PP no podrà fer govern amb Vox. Els populars es van imposar en les eleccions generals a l’estat espanyol amb 136 escons, però lluny dels 176 que donen la majoria absoluta al Congrés dels Diputats. Els populars tampoc en tindran prou amb els 33 escons de Vox per formar el govern de la dreta.

En segons posició va quedar el PSOE amb 122 escons, que sumats als 31 de Sumar tampoc li donen per arribar a la majoria absoluta, tot i que a diferència dels populars, els socialistes estan més prop d’arribar a pactes amb 7 diputats d’ERC, els 6 de Bildu, els 5 del PNB o l’únic diputat del BNG, que tampoc li donarien la majoria, a expenses del que pugui fer Junts amb els seus 7 escons.

A Catalunya la victòria del PSC també ha estat incontestable assolint 19 escons per davant de Sumar, ERC i Junts que han empatat a 7 diputats per davant dels 6 del PP i els 2 de Vox.

En l’àmbit local el PSC va imposar-se a les urnes de l’Institut Candelera que novament va actuar com a col·legi electoral. Els socialistes van aconseguir 767 vots descavalcant a ERC de la primera posició assolida l’any 2019. Els republicans van obtenir la 2a posició amb 646 vots, mentre que, en tercer lloc, es va situar Junts amb 471 vots. Entre la resta de les candidatures destacades, el PP va obtenir 345 vots i Vox 225.

Xavier de la Fuente, representant a l’Ametlla de Mar de la llista més votada, el PSC en feia aquesta valoració.

Per la seva part, ERC feia la següent lectura de la mà de Jordi Gaseni.

Quant al paper de Junts aquest és el resum que en fa l’alcaldessa Eva del Amo.

I Adrià Figueres, representant local del PP també en fa la seva valoració.

Finalment, la participació a l’Ametlla de Mar fou del 62,87%, per sota del 65,42% de Catalunya, però curiosament per sobre del 59,70% registrat a les passades Eleccions Municipals del 28 de maig.

Pel que fa al senat, el candidat republicà Jordi Gaseni es va imposar a l’Ametlla de Mar amb un total de 1.402 vots, superant a la republicana Laura Castel amb 847 vots, el republicà Josep Rufà amb 779 vots i el candidat socialista Manel de la Vega amb 599 vots. Finalment, Jordi Gaseni es va emportar l’únic escó assolit per ERC al Senat a la demarcació de Tarragona, així que el calero exercirà de senador a la pròxima legislatura a Madrid. Aquesta és l’opinió de Gaseni sobre la seva arribada al senat.

Els altres tres senadors per Tarragona seran Laura Castel, Josep Rufà i Manel de la Vega.

Comparteix