Es constitueix la nova corporació comarcal amb Brull i del Amo, com a membres del consell

Comparteix

La remodelada sala de plens del Consell Comarcal del Baix Ebre ha estat l’escenari de la constitució del Consell Comarcal.

Aquest dimecres s’ha constituït el nou Consell Comarcal del Baix Ebre per al mandat 2023-2027 i s’ha escollit el nou president, Antoni Gilabert, cap de llista d’Esquerra Republicana a l’Aldea. En el partit republicà hi ha la regidora calera Jani Brull com a representant, mentre que l’alcaldessa Eva del Amo també continua a l’oposició, com a consellera comarcal de Junts.

El nou govern comarcal està format per 10 consellers i conselleres d’Esquerra i 5 del PSC, en un pacte on els republicans mantenen la presidència i els socialistes les vicepresidències primera i tercera. Queden a l’oposició els consellers de Junts.

Gilabert ha estat nombrat president amb els vots favorables d’ERC i PSC. ERC dirigirà Hisenda i Governació, Afers Interns, Promoció Econòmica, Ocupació, Ebreterra, Infància i Adolescència, Igualtat i Feminisme, Turisme i Gestió Ambiental. Mentre que el PSC dirigirà Comerç, Consum i Habitatge, Serveis socials, Ensenyament, Joventut i Esports, Cultura i Viver d’empreses.

De l’Ametlla de Mar i com representant d’ERC hi ha la regidora Jani Brull, que apunta que encapçalarà la regidoria d’Afers Interns i Recursos Humans.

Per la seva banda, l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, explica que continua com a consellera de Junts.

D’aquesta manera, el nou ple comarcal queda integrat per 16 homes i 9 dones, i en formen part 8 alcaldes i alcaldesses.

Comparteix