Carina Balfegó guanya un premi internacional de fotografia al Festimatge de Calella

Comparteix

Ha estat amb la fotografia ‘A contravent’ que també va ser guanyadora enguany al Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre.

La calera Carina Balfegó ha guanyat un premi internacional de fotografia per la seva creativitat. Es tracta de la Medalla d’Or a la Creativitat del Festival Internacional de Fotografia FestImatge de Calella, en el qual participen més d’una vintena de països d’arreu del món.

‘A contravent’ és el títol de la fotografia guanyadora que mostra una escena de la Cala Ribellet de l’Ametlla de Mar, en la qual destaca el moviment de la mar i una planta que està totalment estàtica. L’autora explica que és una reflexió sobre la força de les persones davant els problemes.

Per Balfegó, la creativitat ‘és una de les disciplines més arriscades i satisfactòries pels fotògrafs’, ja que diu que ‘permet mostrar nous mons imaginaris, transmetent un estat d’ànim o pensaments de l’autor a través de les imatges, intentant causar un efecte a l’espectador, explicant una altra versió de la història, transmetent un missatge o fent aflorar un tipus d’emoció’.

La mateixa fotografia també va ser guardonada enguany com a millor fotografia realitzada a l’Ametlla de Mar al Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre. Un concurs en el qual també va rebre el primer premi de la categoria Activitat Humana amb la fotografia ‘Gaudint de l’estiu’.

De fet, la fotògrafa calera ja guarda més d’una dotzena de guardons de diversos concursos de renom a la seva trajectòria. Al FestImatge, Balfegó s’havia presentat en altres ocasions, quedant finalista i també el 2017, quan va rebre la Medalla d’Or d”Image Sans Frontière’ (ISF) que atorga el jurat francès amb la millor fotografia al Blanc i Negre de ‘Pasajera perdida en el tiempo’.

Comparteix