L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, és la nova vicepresidenta del GALP Mar de l’Ebre

Comparteix

Així es va decidir a l’assemblea general del GALP Mar de l’Ebre, en la qual es va aprovar l’Estratègia de Desenvolupament Local Participativa pel període 2023-2029.

Dijous passat, a l’assemblea general del Grup d’Acció Local de Pesca Mar de l’Ebre, celebrada a La Ràpita, es va informar que l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, serà la vicepresidenta del grup en substitució de Jordi Gaseni, que ha deixat de ser l’alcalde del municipi pesquer. L’assemblea va servir principalment per aprovar l’Estratègia de Desenvolupament Local Participativa pel període 2023-2029 del Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura.

L’Estratègia de Desenvolupament Local Participativa, que va ser ratificada per unanimitat pels associats del GALP Mar de l’Ebre, és un document clau per ser seleccionats per part de la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya.

La futura estratègia que es presentarà formalment abans del 31 de juliol, s’ha elaborat mitjançant un procés participatiu a través d’entrevistes, trobades d’associats i de diversos actors relacionats amb l’economia blava de les Terres de l’Ebre.

Aquesta estratègia es desenvoluparà a partir de 5 objectius estratègics: crear noves oportunitats i augmentar el valor afegit del producte marítim “del mar al plat” ; fomentar la diversificació de l’economia blava de la Mar de l’Ebre; protegir i recuperar el patrimoni natural i treballar per l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic; afavorir l’ocupació de joves i el relleu generacional, reconèixer i potenciar el paper de la dona al mar i conservar i difondre el patrimoni pesquer i per últim, fomentar la cooperació i la governança entre tots els actors per assolir un model de gestió funcional i sostenible.

El document, que conté 158 pàgines fa una anàlisi i caracterització dels municipis pesquers, una diagnosi i anàlisi DAFO del territori així com defineix la missió, visió  valors de l’estratègia. 

Segons el document, el GALP Mar de l’Ebre “pretén convertir-se en una referència en el disseny i implementació d’accions en l’àmbit de la pesca i l’aqüicultura i activitats vinculades al mar pensades per promoure un desenvolupament econòmic divers, circular, equilibrat, participat i sostenible dels nostres municipis”.

A l’assemblea també es va informar que l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, serà la vicepresidenta del grup en substitució de Jordi Gaseni, que ha deixat de ser l’alcalde del municipi pesquer. Del Amo apunta que el GALP és una eina econòmica molt important pel sector privat i el sector públic, amb la representació de l’Ametlla de Mar.

A més, es va reforçar la junta directiva del grup creant una nova vicepresidència d’Aqüicultura davant el nou FEMPA i que serà ocupada pel president de FEPROMODEL, Àlvaro Acero. S’incorporen a la junta directiva Marc Brunet en representació de l’Ajuntament de la Ràpita i que substitueix a Josep Caparrós i Marc Chavalera en representació de l’Ajuntament d’Alcanar que substitueix a Jordi Monfort.

En el decurs de la trobada, es van presentar també els resultats provisionals de l’última convocatòria d’ajuts del FEMP que s’han resolt durant l’any 2023 així com l’auditoria de comptes de l’anualitat 2022.

Comparteix