L’Equip d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar-Perelló disposa d’un nou professional en fisioteràpia

Comparteix

A les Terres de l’Ebre s’han incorporat 12 fisioterapeutes, 3 concretament al Baix Ebre, un per cada àrea bàsica de salut.

El fisioterapeutes prioritzen l’atenció a persones amb trastorns musculoesquelètics crònics de baixa complexitat i les persones amb prefragilitat i fragilitat i promouen un estil de vida actiu i saludable.

L’Equip d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar-Perelló disposa d’un nou fisioterapeuta. El Departament de Salut ha incorporat recentment aquest nou rol a les Àrees Bàsiques de Salut del territori, amb l’objectiu de promoure i millorar l’autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments.

Durant els últims anys, en el marc del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària,s’han anat incorporant nous professionals a formar part de l’equip d’atenció primària, com ara els referents de benestar emocional, els nutricionistes, els higienistes bucodentals i per últim, els fisioterapeutes.

Així, els fisioterapeutes se centren principalment en atenció comunitària i en modalitat grupal, especialment en les patologies d’alta prevalença i baixa complexitat, com ara dolors cervicals, de genolls, de maluc i d’espatlla, així com en la prevenció de la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situació de prefragilitat o risc de fragilitat.

El nou fisioterapeuta de l’EAP de l’Ametlla de Mar-Perelló, Gerard Toribio Cortina, remarca que la tasca es desenvolupa en coordinació amb els serveis de rehabilitació i altres agents comunitaris que participen en el procés assistencial.

Els pacients són derivats a aquest servei de fisioteràpia pel metge de capçalera, seguint el mateix circuit de derivació que es fa amb la resta de professionals. Segons la patologia, els grups seran d’entre 6 i 8 persones i es faran entre 8 i 12 sessions d’una hora de duració, un o dos cops per setmana.

Actualment, s’està treballant amb la formació de grups que tractaran patologies com la fibromiàlgia.

Comparteix