En marxa el servei de vigilància i socorrisme a les principals platges caleres

Comparteix

L’Alguer, Pixavaques, Sant Jordi, Cala Forn i Cala Calafató són les platges que disposen del servei.

Des del passat dissabte dia 1 de juliol i fins al pròxim 31 d’agost, les platges de l’Alguer, Pixavaques, Sant Jordi, Cala Forn i Cala Calafató de l’Ametlla de Mar disposen del servei de vigilància, salvament i socorrisme de Creu Roja, cada dia de dilluns a diumenge, des de les 11 h fins a les 19 h.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat en les platges caleres, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i la Creu Roja han tornat a signar l’acord anual de col·laboració per oferir, en cinc platges del municipi, el servei de vigilància, salvament i socorrisme.

Tal com ja va succeir l’any passat, el conveni signat contempla la coordinació amb el Servei d’Urgències Municipal (SUM), per fer més efectiu el servei.

Juan Alain Smeekens és el coordinador de platges de Creu Roja a l’Ametlla de Mar.

El conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i Creu Roja contempla una aportació municipal de 104.900 €, que inclou a més del servei de salvament i socorrisme a les platges, altres accions com el repartiment d’aliments mensual a prop d’un centenar de famílies sota el control dels serveis socials municipals i el suport a accions socials i projectes d’exclusió social, d’atenció urgent a necessitats bàsiques, de prevenció escolar o la campanya de recollida de joguines per a nens.

Madeo Comes, regidor de Benestar Social, explica que és un bon conveni que permet gaudir de les platges amb seguretat.

Amb l’objectiu de garantir un correcte i ràpid salvament, la Creu Roja disposa d’un cotxe equipat amb material d’assistència sanitària, una embarcació de salvament marítim ubicada al port pesquer de l’Ametlla de Mar i de personal qualificat en tasques d’emergència i infermeria, aquest any amb 17 efectius a les platges.

Comparteix