Les barques d’arrossegament tornen a pescar després de dos mesos i mig de veda

Comparteix

L’activitat de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar es va aturar després de Setmana Santa i aquest dilluns, les disset embarcacions han tornat a sortir a pescar.

Al voltant de les 6.30 h del matí, les disset barques del sector de l’arrossegament del port de l’Ametlla de Mar han sortit a pescar, després de dos mesos i mig d’aturada biològica. També ho han fet la resta d’embarcacions del sector del nord de la província de Tarragona -l’Ampolla, Cambrils, Tarragona i Torredembarra-, mentre que les de la Ràpita i Les Cases d’Alcanar inicien aquest dilluns la veda.

Els pescadors caleros de l’arrossegament van aturar l’activitat el 19 d’abril, just després de Setmana Santa, per complir així amb la veda habitual, seguidament dels 10 dies hàbils més, que responen a la reducció de jornades al sector, marcada al Pla Plurianual de Pesca de Demersals a la Mediterrània Occidental, tal com ja van fer l’any passat.

Des de la Confraria, valoren molt positivament aquesta aturada que serveix per recuperar caladors i espècies i esperen que siguin una bona temporada. Tot i això, manifesten que a dia d’avui encara no saben definitivament quantes jornades podran sortir a pescar fins a finals d’any. Així ho explica la secretària de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Isabel Betoret.

L’aturada biològica serà compensada econòmicament a través dels ajuts dels Fons Europeu Marítim de la Pesca i de l’Aqüicultura (FEMPA), de cara a finals d’any. A més, recentment també s’han resolt uns ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) per compensar les pèrdues econòmiques dels pescadors ocasionades per l’increment del cost del gasoil, corresponents al segon semestre del 2022.

Comparteix