Comencen les Festes de Sant Pere a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Durant cinc dies, el municipi s’omplirà d’actuacions musicals, proves esportives marítimes o sardinades populars.

Arriba la Festa Major d’estiu de l’Ametlla de Mar. Les festes dedicades a Sant Pere, patró dels pescadors, comencen aquest dimecres carregades d’activitats ben diverses que s’allargaran fins diumenge. 5 dies de festes que la Confraria de Pescadors ha preparat per a tots els públics.

Durant cinc dies, el municipi s’omplirà d’actuacions musicals, proves esportives marítimes o sardinades populars. La majoria d’activitats es concentraran als voltants de la nova Confraria, com per exemple les revetlles musicals que comptaran amb bandes de música, orquestres, grups i DJs locals.

La vespra de Sant Pere s’iniciarà amb un concert del grup musical local Los Cràneos, que tocarà les seves versions més conegudes dels anys 60 i 70 a l’esplanada del port, al costat de la fàbrica de gel. La Confraria de Pescadors ha previst invitar als assistents a una copa de cava un cop acabat el concert i mentre s’inicia la sessió de discoteca amb els Dj’s Guillermo Argento i Òscar Sànchez.

El dijous 29 de juny, dia de Sant Pere i en honor al patró, el programa contempla actes durant tot el dia i comptarà amb la presència del director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela.

El primer acte serà a les 12 h amb un vermut a les instal·lacions de la confraria acompanyat amb la música de Rodemi’s. Ja a la tarda estan previstos els actes centrals amb la recepció a la Llotja i el lliurament dels premis de dibuix i pintura als alumnes de l’Institut Candelera i l’Escola Sant Jordi i seguidament, la missa prevista a les 19.15 h.

Un cop finalitzada la missa tindrà lloc l’esperada processó marítima a partir de les 20.30 h, amb la participació de la Banda de Música de la Cala i la Banda de Cornetes i Tambors, que finalitzarà amb el castell de focs d’artifici gentilesa de l’Ajuntament. El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, remarca que es tracta de l’activitat més destacada.

De cara a la nit i a partir de les 24 h, es durà a terme la revetlla musical amenitzada per l’orquestra els Juniors i sessió de discoteca a càrrec de Sam TheJ i Carlos Ivern.

Divendres dia 30 s’ha qualificat la vetllada com la Nit dels Joves amb l’actuació de Ready ti Rock i sessió de discoteca amb els Dj’s Guillermo Argento i Òscar Sànchez.

Una sardinada popular obrirà els actes del dissabte a les 9.30 h i a la tarda a partir de les 18.30 h i al port pesquer tindran lloc les festes marítimes amb la Travessia de natació, la barra del cos i la milla marató infantil, amenitzades per la xaranga Suquet Calero. A la nit, l’ actuació del grup Vintage, gentilesa de l’Ajuntament i sessió de discoteca a càrrec de Sam TheJ i Carlos Ivern.

Diumenge dia 2 de juliol serà l’ últim dia de festes amb la marxa BTT a les 9 h del matí, la tirada al plat de la Societat de Caça a Punta Calda a partir de les 10 h i la cercavila de gegants i grallers a partir de les 11 h. Sant Pere 2023 clourà amb la festa infantil de l’escuma a partir de les 12 h del migdia al costat de la fàbrica de gel.

Es pot consultar tot el programa de Festes fent clic

Comparteix