Revetlla de Sant Joan majoritàriament tranquil·la a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Dos petits conats de foc a vegetació urbana i un petit incendi en un habitatge per un curtcircuit han estat les incidències més destacades d’aquest Sant Joan a la població.

L’Ametlla de Mar viu una revetlla de Sant Joan tranquil·la, on la Policia Local i el Servei Municipal d’Urgències (SUM) no van registrar cap incident important. Fora dels actes festius, sí que es va registrar un curtcircuit d’una rentadora, dissabte al matí, que va provocar un petit incendi a un habitatge del municipi.

Dos petits conats de foc a vegetació urbana, un petit incendi en un habitatge per un curtcircuit i algunes queixes per sorolls i petards és el resum d’aquest Sant Joan que s’ha desenvolupat sense incidents greus a la població. En general, els caleros i caleres van poder gaudir d’una revetlla de Sant Joan tranquil·la amb el desenvolupament de tots els actes festius previstos, com el correfoc a càrrec dels Dimonis de Rasquera o la foguera a la platja de l’Alguer.

Segons el Servei Municipal d’Urgències (SUM) i la Policia Local, durant la revetlla es van registrar dos petits conats de foc a vegetació urbana, a la zona de Lo Riballet a Marina Sant Jordi i al Bon Caponet a Roques Daurades, que no van arribar a consumar-se.

Fora de la programació festiva, dissabte al matí sobre les 9.08 h, els Bombers de la Generalitat van alertar d’un incendi a un habitatge del 4t pis del carrer del Bruc núm. 58 a l’Ametlla de Mar. Un curtcircuit a una rentadora va activar 6 dotacions de bombers, 3 de les quals finalment van estar-hi treballant i van haver de desallotjar a tots els veïns que van sortir pel seu propi peu i il·lesos. A les 9.26 h ja estava extingit.

Les incidències lleus van ser la tònica a totes les Terres de l’Ebre. El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya únicament va activar les seves dotacions de bombers per incendis en 11 ocasions: cinc al Montsià, cinc al Baix Ebre i una a la Ribera d’Ebre. Unes 477 persones van ser ateses en hospitals o ambulatoris per cremades, lesions, amputacions o afectacions oculars provocades per les fogueres o els petards. Entre les vuit del vespre i les vuit del matí, els Bombers van rebre prop d’un miler d’avisos, la majoria per incendis urbans. Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra van detenir 91 persones a les Terres de l’Ebre, 35 d’elles per robatoris, onze per lesions i quinze per violència de gènere o violència en l’àmbit de la llar.

Comparteix