Comença la nova legislatura amb la proclamació d’Eva del Amo com a nova alcaldessa de l’Ametlla de Mar

Comparteix

El Ple de constitució del nou Ajuntament va donar el tret de sortida a una nova legislatura governada per Junts i el PSC.

Dissabte al matí va tenir lloc el Ple de constitució del nou Ajuntament de l’Ametlla de Mar, una sessió plenària en la qual els tretze regidors electes van prendre possessió de la seva acta, van jurar o prometre el càrrec i van rebre la medalla i la insígnia de regidor i on Eva del Amo va ser escollida com a nova alcaldessa de l’Ametlla de Mar.

La que fou candidata de Junts x l’Ametlla va ser la més votada entre els candidats a alcalde amb set vots, per davant dels 5 vots de Jordi Gaseni d’ERC i un únic vot d’Antonio Espuny, quedant proclamada com a nova i primera alcaldessa de la història de l’Ametlla de Mar.

En un discurs molt emotiu la nova alcaldessa va recordar als seus companys de candidatura i d’equip de govern, a la seva família i a la memòria dels seus pares oferint la mà a totes les forces polítiques per tirar endavant els grans reptes de la població, explicant que estava complint amb el seu gran repte polític i professional de ser l’alcaldessa del seu poble.

En les seves primeres impressions, Eva del Amo ja pensava en el primer dia de feina.

El representant del PSC Xavier de la Fuente, formació que farà govern amb Junts durant els pròxims quatre anys, també va destacar que en les seves primeres impressions, que cal començar a treballar des del primer dia.

Per la seva part, Jordi Gaseni, candidat d’ERC i alcalde sortint va destacar el paper de fiscalització i d’oposició constructiva que tindrà el seu partit en aquesta nova legislatura.

Per últim Antonio Espuny d’Entesa per la Cala va demanar al nou equip de govern que les paraules pronunciades es tradueixin en fets.

En el transcurs del Ple, tots els nous regidors van jurar o prometre els seus càrrecs, van recollir l’acte de regidor i els va ser imposada la medalla i la insígnia de l’Ajuntament. Els candidats també van tenir ocasió de fer un parlament. L’alcalde sortint Jordi Gaseni fou qui tal com marca el protocol va lliurar la vara de comandament a la nova alcaldessa Eva del Amo Galarzo.

Aquest dilluns comença la nova legislatura 2023-2027 a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar amb un govern format per Junts i el PSC que estaran representats per Eva del Amo Galarzo, Jordi Martí Bladé, M. José Castellano Cervera, Amadeo Comes Cañagueral i Albert Borràs Pérez de Junts i per Xavier de la Fuente Brull i Ana M. Aragon Mora del PSC. Tal com consta al pacte signat, els primers 34 mesos ostentarà l’Alcaldia Eva del Amo de Junts i els últims 14 mesos Xavier de la Fuente substituirà del Amo.

A l’oposició queden Jordi Gaseni Blanch, Jani Brull Bardí, Vicent Llaó López, Montse Cateura Solans i Joan Manel Tello Fernández d’ERC i Antonio Espuny Gaseni d’Entesa per la Cala.

Comparteix