Junts i PSC pacten el govern municipal de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Eva del Amo de Junts serà alcaldessa durant els 34 primers mesos i Xavier de la Fuente del PSC ho serà els últims 14 mesos.

Finalment, ja hi ha acord per governar l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar durant la pròxima legislatura. Junts per l’Ametlla i el Partit dels Socialistes de Catalunya, formacions que apostaven per un canvi clar al capdavant del consistori, han arribat a un acord per governar conjuntament, després de dues setmanes i mitja de negociacions.

Avui s’ha produït la fumata blanca a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar després de fer-se públic el pacte de govern signat per les formacions de Junts i el PSC encapçalades per Eva del Amo i Xavier de la Fuente. Aquest acord evitarà que Jordi Gaseni, cap de llista d’ERC i candidatura més votada a les passades eleccions del 28 de maig reediti l’alcaldia.

Durant tots aquests dies després de les eleccions la rumorologia ha fet ballar el cap dels ciutadans amb infinitat de possibles combinacions i fórmules. Finalment, hi haurà canvi, l’opció defensada tant per Junts com pel PSC durant la campanya electoral.

El document signat aquest matí de dijous argumenta la necessitat d’un canvi en la gestió política municipal que prioritzi la qualitat dels serveis, la planificació estratègica de l’Ametlla de Mar, la cohesió territorial dels diferents nuclis poblacionals. També marca com a fites del nou consistori l’assoliment de la capitalitat turística de les TTEE i la implantació de sectors industrials alternatius, la modernització de l’Administració i l’atenció ciutadana, i la reducció del deute públic.

L’acord contempla que Junts per l’Ametlla de Mar assolirà l’alcaldia durant els 34 primers mesos i el PSC durant els últims catorze mesos de legislatura.

A més, concreta que el PSC gestionarà les regidories d’Urbanisme, Planificació estratègica, Pesca, governació, Educació, Cultura, Mitjans informatius, mobilitat i infraestructures. Per la seva part, Junts x l’Ametlla de Mar gestionarà totes les altres regidories existents.

Eva del Amo, alcaldable per Junts i que serà la primera alcaldessa de la història de l’Ametlla de Mar, explica que.

Xavier de la Fuente, candidat del PSC.

Per la seva part les reaccions de la resta de partits polítics no s’han fet esperar. D’aquesta manera reaccionava Jordi Gaseni, cap de llista d’ERC i alcalde durant els darrers vuit anys.

I aquesta és la reacció d’Antonio Espuny, cap de llista d’Entesa per la Cala.

Per últim Adrià Figueres, candidat del Partit Popular també s’ha manifestat.

Aquest pacte entre Junts i el PSC posa fi a vuit anys d’alcaldia del republicà Jordi Gaseni i Entesa per la Cala al govern municipal.

El ple de constitució del nou ajuntament tindrà lloc dissabte a les 10.30 h.

Comparteix