Les catifes de Corpus ompliran de color els carrers de la Cala

Comparteix

La catifa colorista recorrerà des de la plaça de l’església, passant pel carrer Bruc, Andreu Llambrich, Llibertat, Pau Casals, Plaça Nova i Prim per enllaçar novament amb el carrer Bruc.

Diumenge dia 11 de juny tindrà lloc a l’Ametlla de Mar, la tradicional festa del Corpus Cristí i com és habitual, els carrers es tornaran a omplir de visitants, atrets per les populars catifes de Corpus, un atractiu turístic i cultural que es ve realitzant en els darrers 37 anys.

Diumenge, els principals i més cèntrics carrers de la població, lluiran les seves millors gales. Després de dies de preparació i organització, es veurà el fruit a tant d’esforç dels veïns i veïnes de l’Ametlla de Mar, que mai són prou i que, sobretot en les hores prèvies necessiten l’ajuda de més col·laboració ciutadana.


Dissabte a partir de les 11 de la nit, començaran els preparatius i els treballs que s’acaben de bon matí perquè tot llueixi com s’espera i estigui preparat per a l’arribada de públic i visitants.


Les catifes de Corpus a l’Ametlla de Mar, són un exemple de participació ciutadana, col·laboració, convivència i esforç, que després es veu reflectit en els dissenys que cadascuna de les cinc agrupacions de veïns preparen de manera altruista i desinteressada. Així i tot, des de les diferents agrupacions catifaires, són moltes les veus que lamenten que no hi hagi un relleu generacional que els aporti el suport de gent jove a l’hora de confeccionar les catifes. D’uns anys ençà els alumnes de l’Institut Candelera participen en la confecció de dissenys a canvi d’una subvenció pels viatges de final de curs.


Festa sorgida l’any 1986 amb un petit altar engalanat de flors al carrer Andreu Llambrich, les Catifes de Corpus a l’Ametlla van anar creixent fins a aconseguir més d’un quilòmetre de catifes en les quals cada vegada més, la pedra i altres materials més soferts, han anat substituint les flors i altres productes vegetals com la mata o la fulla de xiprer. Damià Llaó és el gerent de l’Àrea Municipal de Turisme.


La catifa colorista recorrerà des de la plaça de l’església, passant pel carrer Bruc, Andreu Llambrich, Llibertat, Pau Casals, Plaça Nova i Prim per enllaçar novament amb el carrer Bruc, un recorregut que seguirà a la tarda la processó de corpus amb els nens i nenes que aquest any han fet la 1a Comunió. La missa serà a les 18 h i la processó a continuació.

Comparteix