L’Ajuntament informa sobre les mesures a aplicar per Alerta de sequera

Comparteix

Avui a la tarda es farà una reunió a la urbanització Calafat a les 19 h a la terrassa del Bar Calafat Roberto i pels veïns del nucli urbà, Roques Daurades i resta del municipi dimecres a les 19 h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

La propera publicació en el DOGC de la resolució oficial de l’Agència Catalana de l’Aigua sobre l’estat d’alerta per sequera hidrològica en l’àmbit del Consorci d’Aigües de Tarragona i, per tant, a l’Ametlla de Mar, ha fet que l’Ajuntament de la localitat hagi organitzat diverses reunions informatives amb els veïns del nucli urbà i les urbanitzacions.

La primera d’aquestes reunions va tenir lloc ahir a la tarda al Centre Social de Tres Cales en la qual es va informar els veïns de les mesures extraordinàries i urgents per afrontar l’actual situació de sequera excepcional a Catalunya.

Actualment, la situació a la població és de prealerta i un cop la resolució es publiqui al DOGC la situació passarà a ser d’alerta, tal com va acordar el Comitè Permanent de Sequera de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) el 24 de maig de 2023.

Jordi Gaseni és l’alcalde en funcions de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Avui a la tarda es farà una altra reunió de les mateixes característiques amb els veïns de la urbanització Calafat a les 19 h a la terrassa del Bar Calafat Roberto i pels veïns del nucli urbà, Roques Daurades i resta del municipi se’n farà una altra aquest dimecres dia 7 de juny a les 19 h a la Sala d’Actes dels baixos de l’Ajuntament.

De moment l’Ajuntament ja ha aplicat algunes mesures com la baixada de la pressió i el volum d’aigua a les dutxes de les platges, la limitació del reg dels parcs públics a dos dies a la setmana i només de les 6 a les 8 del matí i la limitació del consum d’aigua del sortidor del pàrquing dels camions a 10m3 per usuari i mes. Només podran adquirir les targetes de descàrrega els empadronats a la població i sempre que l’aigua es dediqui a un espai que no disposi de servei ordinari de subministrament d’aigua.

Altres mesures a aplicar seran:

Els volums totals d’aigua que entrin al dipòsit municipal per a l’abastament de la població no poden superar els 250 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials).

L’ús d’aigua per ompliment de piscines particulars queda limitat al reompliment parcial de totes les piscines sempre que disposin de sistemes de recirculació d’aigua, però només en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

No es pot omplir ni reomplir cap piscina particular que no tingui un sistema de recirculació de l’aigua, encara que si es pot fer el primer ompliment de piscines que siguin de nova construcció i les que han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.

El reg dels jardins particulars es pot fer, com a màxim, dos dies cada setmana. Per defecte, els habitatges amb numeració parella o sense numeració poden regar els dimecres i els dissabtes, i els que tinguin numeració senar els dijous i els diumenges.

Només s’autoritza a la neteja de vehicles en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua. Fora d’aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.

Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d’alta pressió. Els serveis municipals han de realitzar la neteja amb la mínima despesa d’aigua indispensable i prioritzant, quan sigui possible, l’ús d’aigua regenerada o aigua no procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable.

L’ús d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable en granges queda limitat a les quantitats necessàries per a l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte.

Comparteix