Es pesquen les primeres tonyines a les arts menors caleres, en una campanya que permet capturar menys quilos per embarcació

Comparteix

La quota total és de 400 kg més que l’any anterior, però la quota per embarcació ha disminuït lleugerament, amb motiu de la incorporació d’embarcacions que han obtingut l’autorització per pescar aquesta espècie.

Els pescadors continuen reclamant més quota davant l’alta presència d’aquest túnid al Mediterrani.

Dijous passat, una barca d’arts menors calera va pescar les dues primeres tonyines de la temporada. Des del 10 d’abril, els pescadors d’aquesta modalitat ja poden pescar l’espècie respectant la quota assignada per embarcació. Enguany, cadascuna de les 17 embarcacions d’arts menors de l’Ametlla de Mar tenen autorització per poder capturar fins a 487,6 kg de tonyina roja, 40 kg menys que l’any passat.

La campanya de tonyina roja d’arts menors a la província de Tarragona es diferencia en dos períodes, un de pesquera individual i l’altra, conjunta o també anomenada olímpica. Fins al 14 d’agost, els pescadors poden pescar, de manera individual, un màxim de 487,6 kg per embarcació. I a partir del dia 15 d’agost, s’iniciarà la modalitat olímpica, és a dir, les barques podran capturar l’espècie, sense cap límit per barca, fins a arribar a la quota assignada a la demarcació que és d’un total de 30.231 kg.

La quota total és 400 kg més que l’any anterior, però la quota màxima per embarcació ha disminuït lleugerament amb motiu de la incorporació d’embarcacions que han obtingut l’autorització per pescar aquesta espècie, que en són una seixantena.

Els pescadors continuen reclamant més quota davant l’alta presència d’aquest túnid al Mediterrani. El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull, explica que incrementar la quota permetria a les arts menors fer una parada biològica d’altres espècies i recuperar els caladors. A més, apunta que hi ha modalitats com l’encerclament que pateix l’alta presència d’aquesta espècie a l’hora de capturar el peix blau i defensa que s’hauria de poder pescar accidentalment.

Segons la resolució del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), un 2,87 % de la quota total de l’estat espanyol correspon a la pesca de les arts menors del Mediterrani, el que enguany, amb l’increment a tota la flota, significa un total de 194,7 tones.

Comparteix