L’empat en regidors d’ERC i Junts fa que els pactes siguin l’única opció per governar a l’Ametlla de Mar

Comparteix

ERC ha estat la força política més votada al municipi a les eleccions municipals de 2023 amb 1.037 vots, però ha perdut la majoria absoluta.

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat les eleccions municipals de 2023 a l’Ametlla de Mar amb 1.037 vots, frec a frec amb Junts per l’Ametlla de Mar que n’ha tret 978. De fet, han estat les dues forces més votades al municipi empatant amb nombre de regidors, 5 per cadascun. Pel que fa al PSC ha aconseguit obtenir representació, mentre que Entesa per La Cala ha mantingut el regidor que tenia. Unes eleccions municipals que registren molt baixa participació, no arribant ni al 60 %.

Escrutini d’infart aquest diumenge a les eleccions municipals de l’Ametlla de Mar amb resultats molt ajustats entre els alcaldables Jordi Gaseni i Eva del Amo. Gaseni ha guanyat les eleccions amb un 35% dels vots que li atorguen 5 regidors al consistori. El republicà ha perdut la majoria absoluta, perdent 2 regidors i 381 vots dels comicis d’ara fa quatre anys, el 2019, però ha aconseguit mantenir el miler de vots.

Els regidors d’ERC que entren a l’Ajuntament són Jordi Gaseni, Jani Brull, Vicent Llaó, Montse Cateura, Joan Manel Tello.

Molt a prop d’ERC, en segona posició hi ha la de Junts per l’Ametlla, Eva del Amo, que ha obtingut 5 regidors i el 33% dels vots; 66 vots més que el 2019.

Juntament amb Del Amo, els regidors de Junts són Jordi Martí, Maria José Castellano, Amadeo Comes i Albert Borràs.

La gran novetat és el PSC que torna a entrar a l’Ajuntament amb 2 regidors, el candidat socialista, Xavi de la Fuente, ha obtingut 2 regidors amb 351 vots i un 12 %.

Amb de la Fuente, hi haurà la regidora Ana Maria Aragon.

I en quarta posició ha quedat el d’Entesa per la Cala, Antonio Espuny, amb 1 regidor, 274 vots i fregant el 10%.

Pel que fa al PP, no ha aconseguit obtenir representació, s’ha quedat a les portes amb 165 vots i amb gairebé un 6%. Adrià Figueres n’és el seu candidat.

Amb aquest resultat tan ajustat entre els dos alcaldables d’ERC i Junts, s’obre un període de pactes i negociacions a l’Ametlla de Mar. El PSC serà la clau entre les majors forces polítiques per formar govern. Tant Gaseni com Del Amo es veuran obligats a pactar per poder governar.

Tot plegat, unes eleccions municipals amb un 59,7%, més de vuits punts menys que el 2019.  A més, també cal destacar l’alt nombre de vots nuls i en blanc dels caleros i caleres, amb 91 nuls i 92 en blanc.

Comparteix