El debat electoral a l’Ametlla de Mar recull moltes propostes i poques rèpliques

Comparteix

La Cala RTV va produir aquest dimarts el debat electoral amb els cinc candidats que opten a l’alcaldia a l’Ametlla de Mar.

La Cala RTV va produir aquest dimarts el debat electoral, en format multiplataforma, amb la participació dels cinc candidats que opten a l’alcaldia a l’Ametlla de Mar. El debat, que es va dividir en quatre blocs temàtics: turisme i pesca, hisenda, urbanisme i benestar social, va recollir les diferents propostes dels partits sense gaires enfrontaments entre els candidats.

En el bloc de turisme i pesca van sortir temes com l’oferta d’establiments turístics a la població, el pla estratègic de turisme que es vol desenvolupar per impulsar una destinació turística sostenible i de qualitat, la voluntat de millorar el manteniment dels parcs i carrers per donar una bona imatge al turisme, el recolzament a les empreses turístiques per part de l’Ajuntament sobretot durant la pandèmia reduint l’ocupació de carrers i la regulació dels habitatges turístics per controlar el tipus de turisme que visita el municipi.

Els partits van coincidir en estar al costat de la pesca i en trobar un equilibri entre la pesca tradicional i la pesca industrial; propostes com crear una regidoria de pesca, aprofitar el fons nuclear per treballar amb projectes, com un relacionat amb els envasos biodegradables del sector pesquer o l’Espai de  Cuina de Mar o impulsar el polígon industrial per desenvolupar tant la pesca industrial com la tradicional, van ser algunes de les propostes dels partits.

En el bloc d’hisenda, el tema estrella va ser el deute de les arques municipals. Mentre l’actual equip de govern defensava l’existència d’un deute generat per l’elevada despesa produïda entre el mandat de CIU 2011-2015 i la reducció durant aquests darrers mandats d’uns 14 milions d’euros, segons un informe d’Intervenció; els partits de Junts, PSC i PP manifestaven que cal fer una auditoria per conèixer el deute real o crear un consell econòmic rector per controlar la despesa generada, ja que una part del deute consideraven que s’havia generat abans del govern convergent.

L’urbanisme també va ser un dels blocs que es van posar sobre la taula amb el desenvolupament de Tres Cales 2a Fase o el sector 22b1 i 22b2 per edificar habitatge social i per fer un espai d’oci pels joves. PP, PSC i Junts van coincidir amb la voluntat de crear un consell assessor o de gestió urbanístic per desencallar les urbanitzacions o fer una auditoria per solucionar problemes urbanístics. L’equip de govern, per la seva banda, va destacar la seva implicació en urbanisme per continuar atorgant llicències a les urbanitzacions.

L’últim bloc es va dedicar al benestar social general, ERC va remarcar la salut amb l’ampliació del CAP amb el nou aparcament i també l’impuls del servei d’urgències municipals. Junts va començar la intervenció fent referència a la cultura amb la voluntat d’impulsar iniciatives d’entitats i de la societat civil. Entesa va reafirmar l’aposta per l’esport com a forma de benestar social sobretot pels joves. PSC va defensar la revisió del model de residència, la llar d’avis i la salut mental, mentre que PP va destacar la creació d’un consell de sanitat per tractar preferentment a la gent gran i la gent malalta.

Durant el debat ja es van copsar diferents acords i maneres de fer dels partits, però al final del debat es va demanar als candidats que clarifiquessin amb qui pactarien si fos necessari per governar. L’actual equip de govern va deixar clara la voluntat de seguir pactant entre ells, sense comptar amb partits que segons ells van participar en la presumpta malversació de fons públics; mentre que PSC, Junts i PP no van tancar les portes a cap partit, sinó que pactarien amb partits que aposten per un canvi.

També es van lamentar els comentaris per xarxes socials i actes incívics que han embrutat la campanya electoral.

Per últim, els candidats van disposar del seu minut de glòria per concloure el debat i poder demanar la seva confiança als ciutadans. En definitiva, un debat en que cada candidat va poder dir la seva ordenadament i amb un repartiment igualitari.

Es pot tornar a veure el debat fent clic en aquest enllaç.

Comparteix