Entesa per la Cala presenta la candidatura per continuar defensant els interessos de la majoria del poble

Comparteix

Entre les actuacions, el partit vol reforçar els serveis municipals, el turisme i la cultura, recuperant el museu de ceràmica, impulsar la nova biblioteca, acabar la façana marítima, arreglar i peatonalitzar carrers del poble, oferir tots els esports possibles al jovent i més habitatge pels habitants.

Entesa per la Cala va presentar diumenge la seva candidatura repassant les actuacions realitzades els últims 8 anys al govern. La formació va destacar la reducció del deute heretat de CIU en «14 milions d’euros»; un deute que es proposen seguir reduint els pròxims 12 anys, ja que en total, segons el cap de llista, Antonio Espuny, «CIU va deixar 40 milions d’euros de deute».

Amb Espuny hi ha Maria Marsal de segona, qui va obrir l’acte, Marta Gonzalez de tercera i seguidament Betlem Llambrich, Samuel Puell, Mar Burgos, Joan Manel Borràs, Manel Brull, Núria Martí i Ramón Margalef. La formació, que actua sota el paraigua de Movem Terres de l’Ebre, es va definir com a republicana, d’esquerres, progressista, feminista i amb consciència ecològica.

De les darreres actuacions també va destacar l’acord amb la concessionària de l’aigua, «que si no s’hagués aconseguit, cada persona hauria pagat 2.500 euros fins al final de la concessió, el 2030». En aquest sentit, també va remarcar el control i gestió de l’aigua a Tres Cales, un control que també es vol fer al nucli urbà, però «cal esperar 6 anys quan s’acabi contracte amb Aqualia».

Entesa va defensar l’aposta per temes ecològics i la preservació de la costa. En els últims mandats, a la regidoria de Medi Ambient, s’ha fet una estació de recàrrega de cotxes elèctrics, s’han signat convenis de custòdia per conservar les llacunes i es vol seguiran treballant amb Territori i Sostenibilitat per la millora i canvi de l’Estany, amb la intenció que sigui definitivament un lloc de bany sense barques. Un altre aspecte que preocupa a la formació són els macroprojectes d’energies renovables, com l’Ametlló i lluitarà perquè no es desenvolupin dins del terme. A banda, Entesa també vol ampliar la recollida selectiva de brossa porta a porta i pretén aprofitar les aigües de la depuradora per a reg.

Entesa va destacar l’ampliació del CAP i el pàrquing que es farà al costat. També va reafirmar la seva aposta per reforçar els serveis municipals, el turisme i la cultura, recuperant el museu de ceràmica, impulsar la nova biblioteca, acabar la façana marítima, arreglar i peatonalitzar carrers del poble, oferir tots els esports possibles al jovent i més habitatge pels habitants. Per això, vol desenvolupar el sector 22b1 i sector 22b2. El partit ha explicat que la feina els avala i que «ha dut iniciatives sense incrementar 1 euro de deute».

Antonio Espuny és el candidat d’Entesa per la Cala.

Per últim, el partit va demanar consciència política a l’hora d’anar a votar, recordant «els governs que van deixar el poble arruïnat». Espuny també es va mostrar sorprès amb el PSC, diu que «és incoherent que un grup d’esquerres vulgui canvis i vagi de remolc amb Junts». També va dir que «tot el que diuen per xarxes socials és mentida» i que «la mentida és l’arma de les forces de dretes».

Comparteix