L’Institut Candelera va ser la seu de la Mostra Territorial del projecte Sambori d’Omnium Cultural

Comparteix

Els alumnes de 1r d’ESO han creat un espai de lectura a través de murals i maquetes, amb el nom ‘Repensar els Espais’.

Aquest dissabte va tenir lloc, durant el matí, la Mostra Territorial del projecte Sambori promogut per Òmnium Cultural. Més de 200 persones, entre alumnat, docents i famílies van compartir la jornada lúdica, festiva i de reconeixement dels treballs col·lectius a l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar.

Enguany ha estat la segona edició d’aquest format del Sambori, però des de la seu d’Òmnium Terres de l’Ebre és el primer any que s’organitza un acte per aplegar tots els centres educatius participants.

L’acte va consistir en la presentació i mostra dels projectes que han elaborat tots els participants, tallers d’artesania i un aperitiu per a tothom. En concret, els alumnes de 1r d’ESO han creat un espai de lectura a través de murals i maquetes, amb el nom ‘Repensar els Espais’ i amb la col·laboració del Programa de Formació i Inserció de pintura. Rubén Álvarez i Mar Duran són alumnes de 1r d’ESO.

Des del professorat han afirmat que el Sambori també és un projecte per fomentar la cooperació amb l’equip docent. La presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Roó, ha destacat que el projecte també involucra els familiars.

A més de l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar hi ha participat centres de Vinallop, Amposta, Mora d’Ebre i Deltebre.

El Sambori és un projecte que fomenta la creació de propostes artístiques i culturals de creació i autoria col·lectives, amb l’objectiu de fomentar l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana, defensant la cultura com una eina de transformació social generadora d’oportunitats educatives i en lluita contra la segregació escolar.

El divendres, 19 de maig se celebrarà la 2a edició de la Festa Sambori a Cornellà de Llobregat. Hi assistiran 2.000 infants i joves que han participat del Sambori, de les Terres de l’Ebre l’institut Candelera omplirà dos autocars per anar-hi.

Comparteix