Els alumnes de l’Escola Sant Jordi estan participant en el programa de vela Esport Blau Escolar

Comparteix

Una cinquantena d’alumnes de 5è de primària s’introdueixen a l’esport de la vela.

L’Escola de Vela del Club Nàutic de l’Ametlla de Mar està tutelant el projecte Esport Blau Escolar entre els alumnes de 5è de primària de l’Escola Sant Jordi. Aquesta primera experiència arriba després de la prova pilot realitzada l’any passat.

El projecte Esport Blau a l’Escola ja s’està duent a terme a diverses escoles de poblacions costaneres de Catalunya i té com a objectiu la introducció de l’esport de la vela entre els escolars com a currículum acadèmic i des de l’assignatura d’educació física.

Els alumnes dediquen fins a 20 hores de l’últim trimestre, repartits en deu sessions de 2 hores setmanals, a conèixer l’esport de la vela a través de classes pràctiques i teòriques impartides per l’Escola de Vela del Club Nàutic de l’Ametlla de Mar.

Xavier Garrote, director de l’Escola de Vela del Club Nàutic, explica que amb aquest projecte tots els nens i nenes de la població coneixen el mar i aprenen a navegar.

L’objectiu és popularitzar, aproximar i promocionar l’esport de la vela entre l’alumnat calero i aprofitar per ensenyar-los i gaudir de l’atractiu litoral de l’Ametlla de Mar. En finalitzar les deu sessions, els alumnes obtindran un certificat acreditatiu que destaca el nivell bàsic de vela assolit.

A banda, des de l’Escola de Vela del Club Nàutic de l’Ametlla de Mar es fan diverses activitats de promoció de l’esport de la vela. Durant el període de Setmana Santa s’ha dut a terme un campus amb la participació de sis nens i nenes. A més, durant dos caps de setmana al mes s’organitzen activitats extraescolars relacionades amb la vela i al mes de juny es tornarà a fer el treball de síntesi amb els alumnes de l’Institut Candelera. Mitjançant l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya també s’organitzen cursos i pràctiques de monitor de vela de la Federació Catalana de Vela.

Comparteix