Guillem Pujol i Clàudia Giralt s’imposen a la TunaRaceBalfegó 2023

Comparteix

A la prova de 2.5 Km, els locals Macià Garcia Borràs va classificar-se a la 24a posició a la general mentre que Ona Martí Martí va classificar-se a la 28a posició de la competició femenina.

A la prova de 5 Km, el local Àlex Brull Martí va arribar a la 19a posició.

I David Peramato Lapuerta va ser l’únic participant local a la Doble Corona, assolint la 13a posició final.

Aquest diumenge, 325 nedadors d’aigües obertes es van donar cita a l’Ametlla de Mar per disputar la XI edició de la TunaRaceBalfegó. La prova oferia tres opcions de participació; la distància de 5 kilòmetres, un circuit més curt de 2.5 kilòmetres i una disciplina anomenada Doble Corona, on els nedadors recorrien les dues distàncies competitives. Els nedadors internacionals Guillem Pujol, del CN Mataró, i Clàudia Giralt, del CN L’Hospitalet, es van proclamar vencedors de la XI edició de la TunaRaceBalfegó, adjudicant-se la prova de la Doble Corona, després de guanyar amb claredat les travessies de 2.5 K i 5K.

La prova de 2.5 K va disputar-se amb tota normalitat, sortint de la platja de Pixavaques i arribant a la platja de l’Alguer, després de recórrer un circuit rectangular. En la prova de 2.5K, els guanyadors masculins van ser Miguel Caro, Ignasi Vendrell i Nacho Diaz-Crespo, mentre que Ainhoa Ortiz, Annie O’Shea i Mar Ravés, es van imposar entre les dones.

A la prova de 2.5 Km, hi va haver doble participació calera, Macià Garcia Borràs va classificar-se a la 24a posició a la general, 4a de la categoria de 40 a 49 anys amb un temps de 00.42.21. I Ona Marti Martí va classificar-se a la 28a posició de la competició femenina i en la 4a de la categoria sub20.

A causa de les condicions marítimes, l’organització va decidir modificar el circuit original de la prova de 5K, que inicialment tenia com a sortida les piscines d’aqüicultura de la tonyina roja de Grup Balfegó, per un recorregut costaner amb sortida des de la platja de Sant Jordi que garantia la seguretat dels participants. Respecte a aquesta prova de 5K, el podi el van formar els nedadors, Mikel Arteaga, Mikel Iriondo i Benet Pons, i les nedadores Audrey Varet, Lara Aznar i Mireia Gómez.

A la prova de 5 Km, el local Àlex Brull Martí va arribar a la 19a posició de la general i la 2a de la categoria de 21 a 30 anys amb un temps de 00.58.11.

Els guanyadors de les dues distàncies van ser els esportistes internacionals Guillem Pujol, del CN Mataró, i Clàudia Giralt, del CN L’Hospitalet. Pujol es va proclamar, per quarta vegada en la seva carrera, campió de la Doble Corona de la TunaRaceBalfegó, mentre que Giralt ho va aconseguir per segona vegada consecutiva. Van completar el podi de la Doble Corona, Carlos Ortiz i Felix Parrilla, en categoria masculina, i Tita Llorens i Amaia Domínguez, en categoria femenina.

Finalment, destacar David Peramato Lapuerta que va ser l’únic participant local a la Doble Corona, la suma de les dues distàncies, assolint la 13a posició final amb un temps de 01.42.40. David va establir un temps de 00.37.56 a la prova de 2.5 Km i de 01.04.44 a la prova de 5 km.

Comparteix