L’Ametlla de Mar, present a la Seafood Expo Global de Barcelona

Comparteix

La cuina calera es va promocionar en el saló més important del món en productes del mar.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va promocionar aquest dimarts al matí la gastronomia calera a la Seafood Expo Global 2023, fira especialitzada en els productes i aliments de la mar que es duu a terme a Barcelona fins al 27 d’abril i que compta amb la presència de productors de tot el món.

La presentació va tenir lloc a l’estand de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya i es va aprofitar per promocionar l’agenda gastronòmica que l’Ametlla de Mar desenvolupa al llarg de l’any i especialment les Jornades i la Diada de la Tonyina que tindran lloc aquest cap de setmana.

La jornada també va servir per explicar als presents el que serà l’Espai Cuina de Mar que promocionarà la gastronomia tradicional i els plats més típics de la cuina marinera.

El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Damià Llaó, remarca que és una oportunitat per posicionar l’Ametlla de Mar com a destinació turística gastronòmica de primer ordre.

Després de la presentació, es van servir diverses degustacions als presents de diferents plats i productes típics de la cuina calera, com el ‘butxi’ amb patates, el pop amb patates, la gambeta blanca fregida o el tàrtar i ‘sashimi’ de tonyina roja.

Durant la presentació i les degustacions, una pantalla gegant oferia imatges de gran qualitat de la façana marítima de l’Ametlla de Mar, les jornades gastronòmiques i els productes de la llotja.

A més destacar també la presència a la fira d’empreses d’aqüicultura caleres com Acuidelta i Balfegó.

Comparteix