De la Fuente vol millorar la convivència i oferir una visió àmplia al municipi

Comparteix

Així ho ha explicat en l’entrevista a la Cala RTV.

El candidat del PSC l’Ametlla de Mar, Xavier de la Fuente, s’ha compromès aquest dimarts a millorar la convivència del municipi amb la voluntat de ser transversal i oferir accions que, «en el futur, siguin útils pel projecte de vida dels ciutadans».

A l’entrevista a la Cala RTV, de la Fuente s’ha descrit com «un nen nascut a La Cala que per circumstàncies ha tingut una vida nòmada, però que sempre ha estat a prop de la població». Fa 35 anys que el candidat socialista va marxar del municipi, per desenvolupar la seva professió com a bomber a la ciutat de Barcelona. També va ser delegat de prevenció de riscos laborals, fet que li ha permès tenir bagatge a instituts i comptar amb una visió àmplia pel poble.

De la Fuente ha suspès l’actual acció de govern, ja que diu que «no s’han aconseguit els objectius marcats com la reducció del deute». Un govern que apunta que «no ha sabut aprofitar la majoria absoluta i asseure’s amb l’oposició». El cap de llista del PSC ha reivindicat «més responsabilitat pels diners públics»i aposta per la convivència i el diàleg.

Els socialistes s’han marcat objectius estratègics de desenvolupament sostenible, apostant per «una política adaptada a les noves situacions com el canvi climàtic». El candidat diu que «falta un pla estratègic general econòmic per la Cala i la cultura, en concret, també necessita el seu pla parcial». Un dels objectius també és reduir el deute al màxim possible.

En aspectes concrets, De la Fuente ha remarcat «la necessitat de buscar una fórmula pel turisme del municipi on tothom tingui cabuda, tant la part pública com la privada».

En temes urbanístics ha destacat que cal millorar els accessos a la població, davant del seu desenvolupament exponencial i del ja present model de pesca industrial. A banda, es vol solucionar la problemàtica de les urbanitzacions, creant «una comissió amb la qual els veïns de la mà de l’Ajuntament busquin solucions per finalitzar les urbanitzacions».

També es busca una «figura de defensor del veí» a l’Ajuntament que tracti les problemàtiques dels veïns, a més de millorar la relació i la formació dels treballadors municipals.

PSC l’Ametlla de Mar també defensa la necessitat de fer habitatge social a la població, d’entendre l’esport com a complement del turisme i dels habitants, d’escoltar el jovent a l’hora de fer projectes d’oci i de festes. I per últim, creu necessari un compliment normatiu de les propostes i que es puguin defensar jurídicament. A més de millorar la seguretat integral fent una junta de seguretat local.

Comparteix