Cap de setmana de roses, llibres, concurs de paelles i més activitats amb motiu de Sant Jordi a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Dissabte la concentració serà a la plaça Nova mentre que diumenge es farà la tradicional Diada al Castell de Sant Jordi d’Alfama.

El Sant Jordi se celebrarà durant tot el cap de setmana a la població. Al caure en diumenge, com és habitual per la Diada de Sant Jordi, dissabte la plaça Nova s’omplirà de parades de llibres i roses, mentre que el mateix diumenge se celebrarà la 39a Diada al Castell de Sant Jordi, amb el Concurs de Paelles i altres activitats.

Aquest divendres ja fa olor de roses i llibres a l’Ametlla de Mar. De fet, hi ha establiments i entitats com l’Onada que ja han tret la paradeta al carrer aquest divendres. Aquest dissabte, la plaça Nova acollirà la celebració de la Diada de Sant Jordi amb l’habitual concentració de parades de floristeries i llibreries locals.

Entre les novetats literàries amb segell local hi ha ‘Tota la claror’ de Joan Callau, ‘Lluny de la Terra Baixa’ de Ramón Margalef o els tres nous poemaris i el dietari irònic ‘Amb els Ulls de l’Àngel’ d’Àngel Martí. Autors com Àngel Martí estaran durant el dia signant llibres.

El tècnic de Cultura, Dani Boquera, apunta que hi haurà un espai reservat tant pels autors locals que han tret llibre enguany com els que han tret publicacions recentment.

I diumenge, l’entorn del castell de Sant Jordi d’Alfama tornarà a acollir la Diada de Sant Jordi, una celebració popular que consistirà en la Caminada Popular, la qual sortirà a les 9 h des de l’Ajuntament fins al castell. A les 10 h tindrà lloc, al castell, la sardinada popular a preu d’1 euro. A partir de les 11 h, pels més petits, s’han previst jocs i tallers infantils i un dels plats forts de la jornada arribarà a partir de les 13 h amb el Concurs de Paelles amb premis de 100, 125 i 150 € al 1r, 2n i 3r classificat.

La xaranga Suquet Calero serà l’encarregat d’amenitzar tota la jornada i a més, enguany hi haurà venda de roses i llibres, a càrrec de la Llibreria Sant Jordi i el Club de Twirling de l’Ametlla.

La tècnica de Festes, Lara Brull, recorda que les inscripcions del concurs de paelles acaben aquest divendres i remarca la venda de roses i llibres que hi haurà al voltant del castell.

Durant bona part de la Diada, també es podrà visitar l’interior del Castell de Sant Jordi, on hi haurà una exposició del Taller de Pintores de l’Associació de Dones Endavant.

Comparteix